Wijnwinkel & Proeflokaal 0318-514900

Bezig met laden…

Cadeaubon |Klantenservice | Mijn account

Rivetto Kaskal

42,00 39,50 Koop 11 flessen en krijg er 1 gratis bij

Tijdelijk uitverkocht

Soort: Rode wijn
Land: Italië
Wijnstreek: Piëmonte
Druivenras: Nebbiolo
Merk: Rivetto
Smaakprofiel: Mousserend

Inhoud: 75 cl
Alcohol: 12.5 %
Geur: Zacht prikkelend citrus fruit, kamille, vijg en tabak met een vleugje getoast brood. De wijn is behoorlijk complex en geeft bij het walsen van het glas verschillende aroma's.
Smaak: Verfijnde bubbels vullen zacht je mond, rijpe en rijke smaken domineren de Kaskal. De citroentjes in de afdronk laten je verlangen naar meer.
Wijn en Spijs: Borrelwijn, Tapas, Schaal en Schelpdieren, Oriëntaalse gerechten, Kaas

Wat liefhebbers over deze wijn zeggen

Er zijn nog geen recensies geschreven over deze wijn. Schrijf als eerste een recensie en maak kans op een hele doos van deze heerlijke wijn. Onder iedere 100 recensies op de site verloten wij een gratis doos van de gerecenseerde wijn.

Ben je enthousiast over deze wijn?

Schrijf hier jouw recensie voor:
Rivetto Kaskal

Over de Rivetto Kaskal

Het wijnhuis Rivetto is begin 20e eeuw ontstaan. Inmiddels zijn er al 4 generaties werkzaam. Het is prachtig gelegen tussen Serralunga d’Alba en Sinio. De wijngaarden worden met veel respect voor de natuur bewerkt door wijnmaker Enrico. De Nebbiolo druif is de beste en edelste rode druivensoort van Italië. Omdat de druif zeer langzaam rijpt wordt deze als allerlaatste van alle soorten geoogst in de 2e helft van oktober of zelfs in de 1e week van november. De naam is waarschijnlijk afkomstig van het woord “nebbia” mist, die rond deze periode ’s ochtends in de dalen van de Piemonte hangt. Een Barolo is altijd voor 100% de nebbiolo druif. In bijna alle wijngebieden zie je wel mousserende wijnen, zo ook hier. Gemaakt op de traditionele wijze, dus net als champagne, zo wordt de Kaskal gemaakt. Een mousserende witte wijn van de blauwe Nebbiolo druif. Bijzonder hiervan is dat ze de druiven voor deze wijn van de trossen afknippen, dus in een eerder stadium, als de druif nog veel zuren heeft. Ze knippen de punt van de trossen af voor de Kaskal, de overige druiven van de tros rijpen verder. Behoorlijk intensief werkje. De Kaskal heeft 45 maanden op zijn lie gerijpt. Zo verdwaald in Piemonte, zou je zo maar kunnen vergeten dat er nog champagne is. Heerlijk!

Download product informatie van de Rivetto Kaskal

Productspecificaties Download hier de productspecificaties van dit product: Rivetto Kaskal
Product afbeelding Download hier de afbeelding in van dit product: Rivetto Kaskal

Bij Heeren van de Wijn koop je vertrouwd en veilig:

iDeal logo MasterCard en VISA logo's Wijnwinkel van het jaar logo Geen 18? Geen druppel logo