Dat ze in Chili weten hoe ze een goede wijn moeten maken, dat weten we inmiddels zeker wel, maar wijnen zonder alcohol! Dat is echt een verhaal apart. Wijn is druiven vergist tot alcohol. Zonder deze vergisting, zouden we gewoon druivensap hebben. Wijn heeft toch echt een heel andere smaakbeleving dan dat. Alcohol onttrekken uit wijn is iets wat we al eeuwen doen, denk aan alle distillaten waarbij we de alcohol uit wijn gebruiken. Nu gebruiken we de alcohol juist niet, maar moeten we er wel voor zorgen dat het aroma en de smaak mooi tot zijn recht blijft komen in de wijn die achter blijft. Alcohol is toch wel een belangrijke drager van die aroma’s en smaak. Wijnmakers met een grote affiniteit voor deze wijnen hebben de afgelopen jaren hard gewerkt om technieken te finetunen, waarbij het balans en de smaak in de wijn op nummer een stond. Dit is met veel succes gelukt! De wijnen van Sinzero zijn gemaakt met een techniek die men ‘spinning cone’ noemt. Heel kort uitgelegd, hier wordt gewerkt in een koker-vormige cuvee, waarbij de wijn onderin vacuum wordt getrokken, vervolgens wordt met een lichte verhitting op diverse temperaturen en stoom de wijn verhit. De ‘lichtere’ alcohol wordt hierdoor naar boven geduwd en de alcohol vrije wijn blijft onderin de koker. De mee geduwden aromastoffen worden hierna teruggebracht in de wijn, wat zorgt voor een fractie van onder de 0,5% aan alcohol, maar wel een goede wijn! Gebruik je medicatie, ben je zwanger, neem je deel aan het verkeer of kies je bewust voor geen alcohol, maar wil je wel genieten van wijn? Deze wijn laat je positief verrassen. Sinzero Cabernet Sauvignon is een wijn die je drinkt voor je plezier, om heerlijk te genieten of het nu wel of geen bewuste keuze is om alcohol te mijden! Lekker bij een pasta met vleessaus, witte kazen of een goed gevulde pizza.
*Let op, deze wijn mag tot 0,5% alcohol bevatten.
Beoordelingen
Er zijn nog geen beoordelingen.