Deze wijn wordt gemaakt door het Chilleense bedrijf Vinedos Emiliana. Het bedrijf is opgericht in 1986 en werkt sindsdien vanuit het uitgangspunt: “kwaliteit ontstaat in onze wijngaarden”. Inmiddels hebben zij wijngaarden in Maipel, Casablanca en Rapel. In 1998 werd het dochter bedrijf Emiliana Organico opgericht, dit bedrijf werkt volgens de biologische richtlijnen.
Biologische en biologisch-biodynamische wijnbouw zorgt voor meer balans in de wijngaard en voor gezondere en productievere wijngaarden, dit zorgt uiteindelijk een betere kwaliteit van de druiven en dus de wijn.
Carmenere wordt vaak gezien als het signatuur druivenras van Chili. De druif lijkt veel op de merlot, maar is vaak herkenbaar door een hint van groene pepers. Carmenere komt oorspronkelijk uit Bordeaux, maar staat sinds de jaren ’90 vooral aangeplant in Chili. De druiven voor deze wijn staan aangeplant in de Colchagua Valley. De wijn heeft mooie kruidige tonen, aroma’s van geroosterde noten en een vleugje hout.