Wijnwinkel & Proeflokaal 0318-514900

Bezig met laden…

Cadeaubon |Klantenservice | Mijn account

Verfijnopties

Vind jouw product

Gekozen verfijning:

Land

Wijnstreek

Druivenras

Merk

Prijs

Smaakprofiel

Dessertwijn 1 product

Poli Sarpa Oro di Poli Riserva 4 years

Poli Sarpa Oro di Poli Riserva 4 years

Land: Italië
Wijnstreek: Veneto
Merk: Universeel
Druivensoort: Merlot

Poli Sarpa Oro di Poli Riserva 4 years Grappa is een Italiaanse destillaat, dat vroeger gemaakt werd van de overgebleven schillen en pitten van de druiven na de wijnbereiding. De smaak van grappa hangt dan ook net als bij wijn af van het type druif en de kwaliteit van de druif. Daarna wordt er ook nog smaak bepaald door bijvoorbeeld de opvoeding op bepaalde houtenvaten. Er is wettelijk vastgesteld dat een grappa minimaal 37,5% alcohol moet bevatten, maar er is geen maximum vastgesteld. Deze grappa bevat 40% alcohol. Grappa mag alleen geproduceerd worden in Italië en het Italiaanse deel van Zwitserland. Jonge grappa ziet er helder en vaak kleurloos uit. Deze kun je best koud serveren. Oudere grappa hebben vaak wat meer kleur door de opvoeding op houten vaten. De oudere grappa’s worden vaak op kamertemperatuur geserveerd. Prachtig digestief met een alcoholpercentage van maar liefst 40%. Deze Grappa is gemaakt van 60% Merlot en 40% Cabernet Sauvignon-druiven. De grappa rijpt in Frans eikenhouten vaten. Meer over deze wijn

37,50 Op voorraad

fles(sen) toevoegen aan winkelwagen Binnen 2-3 werkdagen in huis

Met dessertwijn bedoelen wij over het algemeen zoetere tot zoete wijn aangeduid. Niet elke zoete wijn is per definitie een dessertwijn, zo is de vaak voordelige zoete witte wijn in de horeca een aangezoete en goedkope wijn uit Duitsland. Meer over dessertwijn Dessertwijn of versterkte wijn is wijn die met alcohol, vaak uit dezelfde wijn wordt gedestilleerd, en wordt versterkt. Vroeger wist men al dat een hoger alcoholpercentage de houdbaarheid verbeterde. Ook overleefde de wijn beter het vervoer over lange afstanden, bijvoorbeeld per schip. Het versterken van wijn wordt in veel landen toegepast. Alcoholpercentages liggen bij deze wijnen boven de 15%. Niet altijd zijn zij zoet. Het is ook mogelijk alle suiker in de most te laten vergisten voordat er wijnalcohol aan toegevoegd wordt. Bijvoorbeeld bij sherry of bepaalde madeira’s. Versterkte wijn kan zowel wit als rood zijn. Ook versterkte rosé komt voor. Soms is de wijnsuggestie een andere culinaire combinatie. Een "dessertwijn" kan zowel stille wijn als mousserende wijn als versterkte wijn zijn. Voorbeelden van versterkte wijnen of dessertwijnen uit Frankrijk zijn: Sauternes of barak, strowijn zoals Vin de Paille uit de Jura,Pineau des Charentes, Beaumes-de-Venise,Muscat de Rivesaltes, Banyuls. In Duitsland zien we vaak eiswein, auslese, beerenauslese of trockenbeerenauslese. In Italië Moscato d'asti en in Spanje Pedro Ximénez. In Portugal kopen wij de verschillende porten en de zoete wijn varianten.

Bij Heeren van de Wijn koop je vertrouwd en veilig:

iDeal logo MasterCard en VISA logo's Wijnwinkel van het jaar logo Geen 18? Geen druppel logo