Wijnwinkel & Proeflokaal 0318-514900

Bezig met laden…

Cadeaubon |Klantenservice | Mijn account

Verfijnopties

Vind jouw product

Gekozen verfijning:

Land

Wijnstreek

Druivenras

Merk

Prijs

Smaakprofiel

  • (1)

Dessertwijn 1 product

Stiegelmar Beerenauslese

Stiegelmar Beerenauslese

Land: Oostenrijk
Wijnstreek: Burgenland
Merk: Stiegelmar
Druivensoort: Muskat Ottonel

Zelden zulke mooie Oostenrijkse wijnen geproefd als van het familie bedrijf Stiegelmar. Jurgen maakt de wijnen met zijn vader. Andrea doet de marketing op zeer verfrissende wijze. Het motto van de Stiegelmar familie is dat wijn een natuurproduct is en dat de wijn gemaakt wordt in de wijngaard en niet met technische snufjes en houtsnippers verrijkt zouden moeten worden. Je proeft de eenvoud en zuiverheid in hun wijnen. Deze zoete wijn wordt gemaakt van de Muscat Ottonel. Een zoete druif dus. Deze druiven komen van de wijngaard die het dichtst bij het Neusiedl meer gelegen is. In de herfst valt de mist dagelijks over het meer en de wijngaard. Door de mist komt de Botrytis schimmel op de druiven terecht en veroorzaakt de “edele rotting” die deze wijn zo lekker maakt. Beerenauslese staat voor middel-zoet. Spätlese is zoet, Beerenauslese is zoeter en Trockenbeerenauslese is het zoetst. Meer over deze wijn

14,95 Op voorraad

fles(sen) toevoegen aan winkelwagen Binnen 2-3 werkdagen in huis

Met dessertwijn bedoelen wij over het algemeen zoetere tot zoete wijn aangeduid. Niet elke zoete wijn is per definitie een dessertwijn, zo is de vaak voordelige zoete witte wijn in de horeca een aangezoete en goedkope wijn uit Duitsland. Meer over dessertwijn Dessertwijn of versterkte wijn is wijn die met alcohol, vaak uit dezelfde wijn wordt gedestilleerd, en wordt versterkt. Vroeger wist men al dat een hoger alcoholpercentage de houdbaarheid verbeterde. Ook overleefde de wijn beter het vervoer over lange afstanden, bijvoorbeeld per schip. Het versterken van wijn wordt in veel landen toegepast. Alcoholpercentages liggen bij deze wijnen boven de 15%. Niet altijd zijn zij zoet. Het is ook mogelijk alle suiker in de most te laten vergisten voordat er wijnalcohol aan toegevoegd wordt. Bijvoorbeeld bij sherry of bepaalde madeira’s. Versterkte wijn kan zowel wit als rood zijn. Ook versterkte rosé komt voor. Soms is de wijnsuggestie een andere culinaire combinatie. Een "dessertwijn" kan zowel stille wijn als mousserende wijn als versterkte wijn zijn. Voorbeelden van versterkte wijnen of dessertwijnen uit Frankrijk zijn: Sauternes of barak, strowijn zoals Vin de Paille uit de Jura,Pineau des Charentes, Beaumes-de-Venise,Muscat de Rivesaltes, Banyuls. In Duitsland zien we vaak eiswein, auslese, beerenauslese of trockenbeerenauslese. In Italië Moscato d'asti en in Spanje Pedro Ximénez. In Portugal kopen wij de verschillende porten en de zoete wijn varianten.

Bij Heeren van de Wijn koop je vertrouwd en veilig:

iDeal logo MasterCard en VISA logo's Wijnwinkel van het jaar logo Geen 18? Geen druppel logo