Wijnwinkel & Proeflokaal 0318-514900

Bezig met laden…

Cadeaubon |Klantenservice | Mijn account

Verfijnopties

Vind jouw product

Gekozen verfijning:

Land

Wijnstreek

Druivenras

Merk

Prijs

Dessertwijn 1 product

Isard Pineau de Charentes

Isard Pineau de Charentes

4.65 3 recensie(s)

Land: Frankrijk
Wijnstreek: Charente
Merk: Isard
Druivensoort: Ugni Blanc

Wat is Pineau des Charentes? Pineau des Charentes is een veel gedronken apéritief in Frankrijk maar ook steeds meer in ons land. Bij de productie van Pineau wordt de versgeperste druivensap versterkt met cognac. Pineau kan dus geen versterkte wijn genoemd worden. Qua smaak bestaan er grote verschillen. De smaak is min of meer zoet. Pineau des Charentes wordt licht gekoeld geserveerd als middag-apéritief. Ook is het prima te gebruiken bij een diner, als apéritief, als ingrediënt of in een mooie mix met andere dranken. Probeer eens een Pineau de Charentes met tonic of ginger ale. Schijfje sinaasappel en genieten maar... Hoe is het ontstaan? Geluk bij een ongeluk. In 1589, zo wordt beweerd, zou een wijnboer per ongeluk zijn most (versgeperste druivensap) bij een vat cognac ingedaan hebben. Jaren later, toen hij het betreffende vat nodig had voor een grote oogst, ontdekte hij te maken te hebben met een heerlijke nieuwe soort drank: Pineau des Charentes. Pineau des Charentes Blanc De Pineau des Charentes Blanc heeft een goudgele kleur en is 3 tot 5 jaar gelagerd. Gebruikte druivenrassen: Ugni blanc, Folle Blanche, Colombard, Sémillon, Sauvignon blanc, Montils, Meslier Saint-François, Jurançon blanc, Merlot blanc, Cabernet Sauvignon en Cabernet Franc. Productieproces Na het binnenhalen van de druiven worden zij onmiddellijk geperst en het sap met cognac van minimaal 60% alcohol gemengd. Voor de rosé Pineau blijven de blauwe druiven eerst nog even in contact met het sap om de kleurstoffen af te gegeven. Door deze menging met de alcoholrijke cognac wordt gisting van de most voorkomen. Onze Isard Pineau die wij verkopen heeft een alcoholpercentage 17%. Meer over deze wijn

17,95 Op voorraad

fles(sen) toevoegen aan winkelwagen Binnen 2-3 werkdagen in huis

Met dessertwijn bedoelen wij over het algemeen zoetere tot zoete wijn aangeduid. Niet elke zoete wijn is per definitie een dessertwijn, zo is de vaak voordelige zoete witte wijn in de horeca een aangezoete en goedkope wijn uit Duitsland. Meer over dessertwijn Dessertwijn of versterkte wijn is wijn die met alcohol, vaak uit dezelfde wijn wordt gedestilleerd, en wordt versterkt. Vroeger wist men al dat een hoger alcoholpercentage de houdbaarheid verbeterde. Ook overleefde de wijn beter het vervoer over lange afstanden, bijvoorbeeld per schip. Het versterken van wijn wordt in veel landen toegepast. Alcoholpercentages liggen bij deze wijnen boven de 15%. Niet altijd zijn zij zoet. Het is ook mogelijk alle suiker in de most te laten vergisten voordat er wijnalcohol aan toegevoegd wordt. Bijvoorbeeld bij sherry of bepaalde madeira’s. Versterkte wijn kan zowel wit als rood zijn. Ook versterkte rosé komt voor. Soms is de wijnsuggestie een andere culinaire combinatie. Een "dessertwijn" kan zowel stille wijn als mousserende wijn als versterkte wijn zijn. Voorbeelden van versterkte wijnen of dessertwijnen uit Frankrijk zijn: Sauternes of barak, strowijn zoals Vin de Paille uit de Jura,Pineau des Charentes, Beaumes-de-Venise,Muscat de Rivesaltes, Banyuls. In Duitsland zien we vaak eiswein, auslese, beerenauslese of trockenbeerenauslese. In Italië Moscato d'asti en in Spanje Pedro Ximénez. In Portugal kopen wij de verschillende porten en de zoete wijn varianten.

Bij Heeren van de Wijn koop je vertrouwd en veilig:

iDeal logo MasterCard en VISA logo's Wijnwinkel van het jaar logo Geen 18? Geen druppel logo