Wijnwinkel & Proeflokaal 0318-514900

Bezig met laden…

Cadeaubon |Klantenservice | Mijn account

Verfijnopties

Vind jouw product

Gekozen verfijning:

Land

Wijnstreek

Druivenras

Merk

Smaakprofiel

Mousserende wijn 8 producten

Pere Ventura cava Rosé on The Rocks

Pere Ventura cava Rosé on The Rocks

4.5 2 recensie(s)

Land: Spanje
Wijnstreek: Penedès
Merk: Pere Ventura
Druivensoort: Trepat

Deze Cava Cocktail van Pere Ventura is half zoet en zacht van smaak. Verfijnd rood fruit en de elegante bubbel van de Cava geven een aangename mix in je glas. Neem een groot glas, vul deze met ijsblokjes, limoen schijfjes, ananas en een rasp van gember. Schenk hier de rosé op en vul af met 1/5 e ice tea green. Uiteraard kun je deze rosé ook on the rocks drinken. Een echte door drinker op feesten. Meer over deze wijn

14,95 Op voorraad

fles(sen) toevoegen aan winkelwagen Binnen 2-3 werkdagen in huis

Pere Ventura cava White on The Rocks

Pere Ventura cava White on The Rocks

4 2 recensie(s)

Land: Spanje
Wijnstreek: Penedès
Merk: Pere Ventura
Druivensoort: Trepat

Deze Cava Cocktail van Pere Ventura is half zoet en zacht van smaak. Verfijnd wit fruit en de elegante bubbel van de Cava geven een aangename mix in je glas. Neem een groot glas, vul deze met ijsblokjes, limoen schijfjes, rood fruit zoals verse aardbeien, framboos en verse mint.Schenk hier de witte half zoete bubbels van Pere Ventura op en geniet van je cava cocktail. Uiteraard kun je deze zacht zoete cava ook on the rocks drinken. Geef je een feestje? verwen je gasten met deze cocktail! Meer over deze wijn

14,95 Op voorraad

fles(sen) toevoegen aan winkelwagen Binnen 2-3 werkdagen in huis

Besserat de Bellefon Brut Champagne 37,5 cl

Besserat de Bellefon Brut Champagne 37,5 cl

Land: Frankrijk
Wijnstreek: Champagne
Merk: Besserat de Bellefon
Druivensoort: Chardonnay

Een ware lofzang voor de zintuigen! Het Champagnehuis Besserat de Bellefon heeft een behoorlijke geschiedenis, het huis maakt al sinds 1843 Champagne. Wanneer in 1920 Yvonne de Méric de Bellefon trouwt met Edmond Besserat, voegde men de namen samen en werd het Champagnehuis een officieel feit. De stijl van het huis Besserat de Bellefon werd in 1930 geboren. Edmond was samen met de manager van het befaamde Parijse restaurant ‘La Samaritaine de Luxe’, deze gaf aan op zoek te zijn naar een hoog gastronomisch inzetbare Champagne met een romige smaak. Als Besserat de Bellefon deze kon creëren bestelde ze wel 1.000 flessen in plaats van 100…. Anno nu is oenoloog en keldermeester Cédric Thieubault degene die de verfijnde stijl weet te waarborgen, Philippe Baijot is directeur. Cuvée des Moines Brut is een assemblage van 45% Meunier, 35% Chardonnay en 20% Pinot Noir. De druiven zijn vooral afkomstig van Grand Cru en Premier Cru wijngaarden uit de gemeenten Avize, Bouzy, Chouilly en Cramant. De zachte mousse wordt gecrëerd doordat er minder ‘liquer de tirage’ gebruikt wordt, er ontstaat een elegante en delicate Champagne met een krachtige smaak, welke bijzonder mooi in balans is. Prachtige lang aanhoudende mousse met een intense volle smaak en een zijdezacht mondgevoel. Meer over deze wijn

19,95 Op voorraad

fles(sen) toevoegen aan winkelwagen Binnen 2-3 werkdagen in huis

Pere Ventura cava Tresor Cuvee

Pere Ventura cava Tresor Cuvee

Land: Spanje
Wijnstreek: Penedès
Merk: Pere Ventura
Druivensoort: Xarel Lo

Spaanse Top Cava Aan de Cava's worden jaarlijks vele internationale onderscheidingen en awards toegekend. Karaktervolle doch toegankelijke en fris gemaakte wijnen met een unieke en luxe uitstraling. Er wordt gebruik gemaakt van typisch Catalaanse druivensoorten Xarello, Parellada en Macabeo. Een deel van de wijnen ondergaat houtlagering in wijnvaten van 225 liter. Daarna geschiedt een fleslagering van 15 tot 60 maanden, minstens een half jaar langer dan wettelijk vereist. Meer over deze wijn

15,95 Op voorraad

fles(sen) toevoegen aan winkelwagen Binnen 2-3 werkdagen in huis

Betuws Wijndomein LingeParel wit

Betuws Wijndomein LingeParel wit

Land: Nederland
Wijnstreek: Betuwe
Merk: Betuws Wijndomein
Druivensoort: Vilaris

Betuws Wijndomein maakt met passie en vakmanschap wijnen en andere gastronomische producten van druiven. Deze LingeParel Wit is gemaakt van de druivenrassen Vilaris en Riesèl. De druiven worden het hele seizoen nauwkeurig verzorgd en zijn met de hand geoogst. Tijdens het bottelen van de wijn wordt een lichte mousse toegevoegd. Meer over deze wijn

14,95 Op voorraad

fles(sen) toevoegen aan winkelwagen Binnen 2-3 werkdagen in huis

Quetzal Brut

Quetzal Brut

Land: Portugal
Wijnstreek: Alentejo
Merk: Quetzal
Druivensoort: Arinto

Deze Vinho Espumante Alentejano, Quetzal Brut is gemaakt op de "methode traditional" voor mousserende wijnen. Dit houdt in dat de wijn op dezelfde wijze is gemaakt als een champagne, maar wel van andere druiven! De Quetzal Brut bestaat uit 30% antão vãz, 60% arinto en 10% perrum. Met name de arinto zorgt in deze fles voor de frisheid en de finesse. Arinto stamt hoogstwaarschijnlijk af van de riesling en is bijzonder goed in staat om in zeer warme gebieden, toch zijn frisse zuren te behouden. Laat dit nu net heel belangrijk zijn in mousserende wijnen. Het aroma van de antão vãz zorgt voor een geheel eigen smaakkarakter en de fijne rondingen. De perrum is de Portugese benaming voor palomino, een druif die vooral zijn bekendheid heeft in het sherry gebied. De wijn rijpt overigens veel langer dan dat een standaard champagne dat doet, namelijk 24 maanden. Alle druiven voor deze Quetzal Brut zijn afkomstig uit één jaartal, dit geeft hem indirect ook een "vintage"status. Bijzonder glas! Quinta do Quetzal ligt in het hart van de regio Alentejo, op de rijke hellingen van Vidigueira. Het ligt vlak bij het oudst bekende Romeinse wijngoed van Portugal en Spanje. Het microklimaat en onze heuvels maken het de perfecte locatie voor een uniek terroir. De bodem waar de druiven op groeien is rijk aan schist, het plaatselijke gesteente. Ze richten zich op de beperkte productie van geconcentreerde druiven van topkwaliteit om wijn te maken waarin het karakter van de omgeving tot uiting komt. In de moderne wijnmakerij bewaren ze de wijnbereiding tradities en -technieken van zowel de Romeinen als de streek Alentejo. De druiven worden bovenin de ‘adega’ gestort en eindigen als heerlijke wijnen in de wijnkelders, uitsluitend geholpen door de zwaartekracht. De kelders liggen diep onder de grond, waardoor ze op natuurlijke wijze koel blijven en de wijnen langzaam kunnen rijpen. Om de Quetzal-ervaring volledig te maken, heeft de familie een nieuw gebouw, een restaurant, winkel en kunstcentrum geopend. Het gebouw is gedeeltelijk bedekt met schist. Het gebouw is opvallend maar past naadloos in de omgeving. De omringende ruimte is ingericht met planten die er van nature voorkomen, waardoor u de natuurlijke habitat van de Alentejo optimaal kunt ervaren. Familielandgoed Cees en Inge de Bruin zijn verzamelaars en mecenassen van hedendaagse kunst. Het gezin De Bruin heeft al meer dan 40 jaar een warme band met Portugal. Door middel van Quinta do Quetzal willen ze hun passie voor de Portugese cultuur, natuur, keuken en wijn met anderen delen. Elk jaar richten ze, in samenwerking met hun dochter Aveline de Bruin, een nieuwe tentoonstelling op het landgoed in. Uitgangspunten voor iedere tentoonstelling zijn hun eigen collectie en hun contacten in de kunstwereld. José Portela de vaste wijnmaker op Quetzal en Rui Regina (de Vliegende wijnmaker) kunnen met oude technieken, een rijk terroir en perfecte druiven pure meesterwerken scheppen. Meer over deze wijn

19,95 Op voorraad

fles(sen) toevoegen aan winkelwagen Binnen 2-3 werkdagen in huis

Kaiken Sparkling Brut

Kaiken Sparkling Brut

Land: Argentinië
Wijnstreek: Mendoza
Merk: Kaiken
Druivensoort: Pinot Noir

- Meer over deze wijn

17,95 Op voorraad

fles(sen) toevoegen aan winkelwagen Binnen 2-3 werkdagen in huis

Pere Ventura cava Tresor Reserva

Pere Ventura cava Tresor Reserva

Land: Spanje
Wijnstreek: Penedès
Merk: Pere Ventura
Druivensoort: Xarel Lo

Spaanse Top Cava Aan de Cava's worden jaarlijks vele internationale onderscheidingen en awards toegekend. Karaktervolle doch toegankelijke en fris gemaakte wijnen met een unieke en luxe uitstraling. Er wordt gebruik gemaakt van typisch Catalaanse druivensoorten Xarello, Parellada en Macabeo. Een deel van de wijnen ondergaat houtlagering in wijnvaten van 225 liter. Daarna geschiedt een fleslagering van 15 tot 60 maanden, minstens een half jaar langer dan wettelijk vereist. Meer over deze wijn

14,95 Op voorraad

fles(sen) toevoegen aan winkelwagen Binnen 2-3 werkdagen in huis

Mousserende wijn is heerlijk en kan super voordelig zijn ! De méthode traditionnelle wordt gebruikt om champagne of andere mousserende wijnen te maken. Ze heeft tot doel een gisting van wijn in de fles te laten plaatsvinden, waardoor deze mousserend wordt. Daartoe worden verschillende wijnen tot een proto-champagne geassembleerd (de coupage). Vervolgens wordt deze proto-mousserende wijn op fles getrokken en wordt aan de proto-mousserende wijn een mengsel van in wijn opgeloste rietsuiker, eventueel citroenzuur en wat extra gist, toegevoegd de zogenaamde liqueur de tirage. De voornoemde handelingen resulteren in een tweede gisting op de fles. Tijdens de tweede gisting, de prise de mousse, kan de druk in de fles oplopen tot 5 à 6 bar. Dit proces vindt plaats in zeer koele kelders gedurende de wettelijk voorgeschreven 60 dagen. Aansluitend worden de flessen enige tijd met de hals naar beneden opgelegd. Gedurende deze tijd worden ze regelmatig een slag gedraaid. Hetzij met de hand, hetzij machinaal, dit noemt men remuage. Hierdoor zakt het bezinksel van de tweede gisting in de hals van de fles. Om dit bezinksel te verwijderen bevriest men de hals om vervolgens de tijdelijke afsluiting te verwijderen, dit noemt men dégorgement. De in de extra sterk uitgevoerde fles opgebouwde druk zorgt ervoor dat het bevroren bezinksel, en een klein beetje mousserende wijn, er uit schiet. De fles wordt daarop weer aangevuld met wijn en afhankelijk van de gewenste zoetheid van de mousserende wijn, voor een tweede keer voorzien van een bepaalde hoeveelheid in mousserende wijn opgeloste suiker, de liqueur d'expédition. Dan wordt de definitieve kurk op de fles geplaatst en wordt de mousserende wijn opnieuw opgelegd. Tijdens deze laatste opleggingsperiode wordt gecontroleerd of er geen derde (ongewenste) gisting optreedt. Mousserende wijn of in de volksmond ook wel bubbels of schuimwijn is wijn, waarin zich koolzuurgas bevindt. Hoewel de meeste mousserende wijnen witte wijnen zijn, bestaan er ook mousserende varianten van roséwijn en rode wijn. Er is heel veel verschil in kwaliteit. Ook de zoetheid kan variëren van droog tot zoet. In de meeste landen waar wijn wordt gemaakt, wordt ook een mousserende wijn gemaakt, vaak met verschillende kleuren, typen en smaken. Een fles mousserende wijn moet rustig open worden gemaakt, zie het ontkurken van champagne, anders verdwijnt het koolzuur snel uit de wijn. Meer over mousserende wijn Champagne is een mousserende wijn, die wordt geproduceerd in het gelijknamige gebied, la Champagne in Frankrijk. Mousserende wijn uit dit gebied mag uitsluitend Champagne worden genoemd. Hierbuiten mag dit nooit. Komt de bubbel uit bijvoorbeeld de Penedès in Spanje (net onder Barcelona) dan heet deze mousserende wijn Cava. Een heerlijk alternatief voor de vaak veel duurdere Champagne, en vaak net zo lekker of lekkerder...

Bij Heeren van de Wijn koop je vertrouwd en veilig:

iDeal logo MasterCard en VISA logo's Wijnwinkel van het jaar logo Geen 18? Geen druppel logo