Het Champagnehuis Besserat de Bellefon heeft een behoorlijke geschiedenis, het huis maakt al sinds 1843 Champagne. Wanneer in 1920 Yvonne de Meric de Bellefon trouwt met Edmond Besserat, voegde men de namen samen en werd het Champagnehuis een officieel feit. De stijl van het huis Besserat de Bellefon werd in 1930 geboren. Edmond was samen met de manager van het befaamde Parijse restaurant La Samaritaine de Luxe, deze gaf aan op zoek te zijn naar een hoog gastronomisch inzetbare Champagne met een romige smaak. Als Besserat de Bellefon deze kon creeren bestelde ze wel 1.000 flessen in plaats van 100.
Het maken van biodynamische Champagne vraagt volledige toewijding van de wijnmaker, zeker in deze streek. De noordelijke ligging, de vorst in het vroege voorjaar, de regenval zijn allemaal factoren die het bemoeilijken om optimaal gezonde druiven te telen. De gevaren van ‘Moeder Natuur’ liggen altijd op de loer. Met de Triple B, Biodynamisch, Besserat de Bellefon bewijzen ze dat zelfs in een streek als Champagne, het absoluut mogelijk is om met de 5 elementen van de aarde samen te werken en een prachtig glas Champagne te creëren. Hoe gaaf!
Een intense en complexe neus van fris maar perfect rijp fruit. Tonen van perzik, grapefruit, mandarijn en ietwat gestoofde appel. In de smaak mineraal. De druivenstokken hebben een gemiddelde leeftijd van 36 jaar. Een fantastische brut Champagne, welke ook nog eens biologisch gemaakt wordt. Niet alleen geschikt als aperitief, maar ook in te zetten bij bijvoorbeeld gamba’s, gegrilde vis of gemarineerd vlees. In 2017 door Decanter bekroond met de zilveren medaille!
Beoordelingen
Er zijn nog geen beoordelingen.