De Adora is een robijnrode wijn met granaatrode tinten. Een sensationeel aroma van donkere kersen, een hint balsamico en de kenmerkende pit van zwarte peper en kruidnagel, tabak en enig toast. De wijn heeft een sappige, frisse dronk die gekenmerkt wordt door de fluwelige, zachte rand. De finale is droog, licht smokey en zacht. Deze wijn is zeer smakelijk naast wat pittig en aromatisch gekruide gerechten.
Het avontuur van “Produttori di Manduria” is gestart in 1928, een groep wijnmakers namen gezamenlijk een oude fabriek over en richtte een vereniging “Federazione Vini” op. In 1932 werd de vereniging omgezet in een coöperatie. Alles draaide toen om de primitivo, die druif werd misbruikt om Franse en Noord-Italiaanse labels te versterken. In de jaren ’90 kwam deze druif uit zijn schaduw en maakte men zich sterk om de kwaliteiten van de primitivo een podium te geven. De Primitivo di Manduria is een succes en kent inmiddels vele liefhebbers. Cantina Produttori di Manduria ontwikkelde zich ook verder, het bedrijf bezit inmiddels 1000 hectare aan wijngaarden waar 400 wijnambachtslieden dagelijks aan werken. Het bedrijf werkt ook nauw samen met de Universiteit van Bari en is vanuit daar een sustainable programma gestart in het Manduria productiegebied. Dit programma heeft aandacht voor het milieu als de hoogste prioriteit. Daarnaast is in de oudste vleugel van het bedrijf, waar ook de ondergrondse reservoirs nog aanwezig zijn, een museum gecreëerd. Het ademt hier cultuur en wijn.
Tegenwoordig produceren ze een breed scala aan wijnen van diverse druivenrassen, uiteraard met de nadruk op primitivo (di Manduria), maar gebruiken ook negroamaro, malvasia nera voor rode wijnen en fiano, verdeca, chardonnay en malvasia bianca voor hun witte wijnen. Veel wijngaarden zijn aangeplant volgens de traditionele alberello-methode, een lage dichte struik zonder leidraad. De Adora is een blend van de negroamaro 85% en de malvasia nera 15%, beide komen van wijnstokken met een gemiddelde leeftijd van 30 jaar. De druiven worden na de oogst vergist in thermo gereguleerde vaten en ondergaan een opvoeding van 6 maanden in grote Slavonische vaten.