Baron de Ley is 1985 opgericht in Rioja door een team van ervaren wijnmakers. Zij kozen voor een andere aanpak dan de meeste wijnboeren in Rioja doen. Het wijnbedrijf is gevestigd in een voormalig klooster met daaromheen 90 hectare aan grond om zelf druiven te verbouwen. De meeste druiven in Rioja worden verbouwd door wijnboeren die vervolgens de druiven aan de wijnhuizen verkopen. Baron de Ley wil een brede groep wijndrinkers bereiken door zowel krachtige als fruitige wijnen te produceren. Er wordt gebruik gemaakt van verschillende druiven, onder andere: Garnacha, Maturana, Graciano, Garnacha Blanca en Tempranillo.
Baron de Ley Rioja Gran Reserva
Deze Gran Reserva van Baron de Ley wordt gemaakt van 100% tempranillo druiven. Na persing en vinificatie rijpt deze wijn maar liefst 24 maanden in barriques. Hiervoor wordt 50% Amerikaans hout gebruikt en 50% Frans hout. Na de rijping op vat krijgt de wijn nog 3 jaar rijping op de fles. Om de term Gran Reserva te mogen voeren in Rioja moet de wijn ook daadwerkelijk 5 jaar rijpen, waarvan twee jaar op hout en 3 jaar op de fles. Het is een robijnrode wijn die al wat meer richting bruin gaat. De wijn heeft aroma’s van rijp rood fruit, maar ook tabak, eikenhout, specerijen en leer. Deze Gran Reserva past uitstekend bij lamsvlees, rood vlees, varkensrib en wild.
.
Beoordelingen
Er zijn nog geen beoordelingen.