De Moya is een familiebedrijf in de regio Valencia. Het bedrijf is opgericht door Yves en Sophie Laurijssens, een Belgische familie. Ze werken het liefst met lokale druiven. De Bobal en Monastrell voor hun rode wijnen. De Merseguera voor de witte wijnen. De Moya staat voor de tradities van de streek, wijnen die goed passen bij de lokale keuken en ook nog eens aantrekkelijk geprijsd zijn. De druiven van De Moya worden biologisch geteeld maar het bedrijf is niet biologisch gecertificeerd.
Bobal is een druif die niet o bekend is maar wel de op een na meest aangeplante rodewijndruif van Spanje. De druif is zo populair vanwege zijn fruitige aroma’s en zachte tannine. De Bobal staat alleen in Spanje aangeplant en vinden we nergens anders buiten Spanje.
De Moya Maria Bobal is een blend van 90% Bobal met 10% Merlot. De druivenstokken zijn al wat ouder, tussen de 27 en 43 jaar oud en dit zorgt voor een wijn met mooie geconcentreerde aroma’s. Na vinificatie rijpt de wijn 12 maanden op Franse eikenvaten, waarvan 35% nieuw hout en 65% wat ouder hout. Het is een zeer aromatische wijn met aroma’s van specerijen, vanille, kokos en rijp zwart fruit. Deze mooie Bobal past goed bij rood vlees, stofpotjes of bijvoorbeeld gerechten met wild.