Het bedrijf Gaja bestaat al sinds 1859 en werd toen opgericht door Giovanni Gaja in Barbaresco, Piemonte. Sinds 1961 wordt het geleid door Angelo Gaja en hij heeft er mede voor gezorgd dat het gebied Piemonte internationaal meer bekendheid kreeg. Inmiddels is Gaja een van de meest bekende producenten uit Italie, te vergelijken met de faam van Antinori bijvoorbeeld. Naast de wijngaarden in Barbaresco heeft Gaja ook wijngaarden in Toscane: in Bolgheri en Montalcino. In toscane worden vooral Super Tuscans geproduceerd door hen. Inmiddels nemen de dochters van Angelo het bedrijf langzaam over. Angelo wilde in die tijd niet werken volgens de officiële classificaties die bestaan in Italië en bracht zijn wijnen uit met het label: Single Vineyard. Zijn kinderen hebben besloten alleen nog de Single Vineyard Nebbiolo uit te brengen en brengen dus nu ook weer wijnen op de markt met de benamingen Barbaresco en Barolo.
De druiven voor de Magari komen uit de wijngaarden uit Maremma in Toscane. De Magari is een blend van 60% Cabernet Franc, 30% Cabernet Sauvignon en 10% Petit Verdot. De bodem bestaat hier uit terre brune, dit is rijk aan klei en zand. Na vergisting rijpt de wijn 12 maanden op zowel gebruikte als nieuwe houten vaten.
Het is complexe wijn met zowel fruitige als florale tonen zoals zwart fruit, roos, eucalyptus, groene peper en rode sinaasappel. Stevige mooie tannine en passende houttonen. De wijn past goed bij bijvoorbeeld lamsvlees en gegrilde ribeye.