Nederburg is een wijnbedrijf met een geschiedenis die teruggaat tot het jaar 1791. De Duitse immigrant Philippus Wolvaart verwierf 49 hectare land in Paarl. Hij gaf zijn land de naam Nederburg, als eerbetoon aan de VOC commissaris Sebastiaan Cornelis Nederburgh. Het prachtige Kaaps Hollands herenhuis met puntgevel, welke Wolvaart liet bouwen en voltooide in 1800, is vandaag de dag een nationaal monument. Deze lijn van Nederburg, inderdaad zonder de ‘h’, is een ode aan ‘The Manor’ en de kwaliteit van de wijnen staan als een huis: zuiver, intens van smaak en brengen wijnen vol trots.
Passie, geduld en precisie. Deze drie woorden kenmerken de werkwijzen van Nederburg. De Chenin Blanc en Cabernet Sauvignon zijn absoluut de vaandels van het bedrijf, maar dit wil niet zeggen dat de andere druivenrassen er minder toedoen, het tilt het geheel naar de top in de kwaliteitsladder.
De Cabernet Sauvignon druiven van deze wijn zijn afkomstig van wijngaarden uit Stellenbosch, Darling en Paarl. De wijngaarden hebben vooral bodems van graniet, zandsteen en schalie welke resulteert in een hogere frisheid van de wijnen. De druiven worden na de pluk zacht gecrushed en gefermenteerd met de schillen, dit gebeurd onder toevoeging van zuurstof. De malolactische omzetting en een korte periode rijpen op de lie, geeft een zachte structuur en een levendige smaak aan de wijn. Een deel van de wijn krijgt een opvoeding in houten barriques, dit varieert van 10 tot 12 maanden. De wijn rijpt nog 3 maanden op de fles voordat deze de handel in gaat.
De wijn geeft een rijk aroma van zwart fruit voorzien van kruidige tonen. Een rond mondgevoel van cassis, leer en sigarenkistjes. De wijn heeft een fijne drogende afdronk. De Manor Cabernet Sauvignon combineer je met robuuste gerechten, een lekkere steak en rijpe kazen.