Biscardo Neropasso Rosso
Het wijnhuis werd opgericht in 1878 door de familie Biscardo. Eerst ging het vooral om het handelen in wijn, pas rond 1920 gingen zij ook echt zelf wijn produceren. Vooral door Luigi Biscardo, die veel investeerde in nieuwe technieken voor het verbeteren van de kwaliteit werd het bedrijf al snel een van belangrijkste wijnbedrijven in de regio Veneto. Het bedrijf wordt momenteel gerund door Maurizio en Martino Biscardo.
Biscardo Neropasso Rosso is een blend van Corvina, Corvinone en Cabernet Sauvignon. De wijn wordt gemaakt volgens de appassimiento methode. Dit betekent dat de druiven eerst gedroogd worden voordat ze geperst worden. Hierdoor verdampt een groot deel van het vocht in de druiven en kan er een wijn worden gemaakt met meer concentratie en een vollere body.
De Neropasso is een intense wijn met een robijnrode kleur en een fluweelzachte afdronk. De wijn heeft kruidige aroma’s maar ook aroma’s van kersen, zwarte bessen en pruimen. Combineer deze wijn met een pasta met rode saus, een stukje rood vlees of gerijpte kazen.
Beoordelingen
Er zijn nog geen beoordelingen.