In 1998 nam Johan Reyneke de boerderij over van zijn moeder. Direct besloot hij dat hij wijnen wilde gaan maken met zoveel mogelijk respect voor de natuur. Het bedrijf is meteen gaan werken volgens de regels van de biodynamische wijnbouw. Dit is gebaseerd op de filosofie van Rudolph Steiner en houdt in dat er alleen mag worden gecorrigeerd in het proces met behulp van kruiden en mineralen en verder de natuur zoveel mogelijk zijn werk laten doen rekening houdend met bijvoorbeeld de stand van de maan.. Johan was hiermee een pionier in de wijnindustrie van Zuid-Afrika.
Deze wijn is gemaakt in de klassieke Bordeauxstijl. Het is een blend van Cabernet Sauvignon, Merlot en Cabernet Franc. De wijn heeft een intense concentratie met veel verschillende aroma’s: tabak, cassis, viooltjes, mineraliteit en perfecte zuurgraad. Deze wijn kan ook mooi ouderen, zo’n 7 tot 10 jaar na de oogst is hij op zijn best! Serveer deze prachtige wijn bij roodvlees, lamsvlees, gerookte paprika en paddenstoelen.
Awards:
Wine Spectator, South African Report, 2018 – 90 punten (2014)
Wine Advocate/Robert Parker, april 2017 – 90 punten(2014)