Trapiche begint in 1883 met een kleine wijngaard vlakbij Mendoza. Hier lukt het voor het eerst om echt goede wijn te maken. Met inmiddels meer dan 130 jaar ervaring staat Trapiche bekend als innovatief bedrijf, wat gebruik maakt van Franse wijnstokken en Frans eikenhouten vaten. Trapiche is een van de eerste Argentijnse wijnmakers die ook de internationale markt betrad. Vanaf de jaren 70 werden veel van de wijnen geexporteerd en zijn zij een van de belangrijkste exporteurs van Argentinie geworden. In de afgelopen jaren is het bedrijf al twee keer benoemd tot Argentinian Wine Producer of the Year.
De druiven voor deze wijn komen uit verschillende wijngaarden vlakbij de Mendoza Rivier. De druiven worden ontsteeld en ondergaan een koude schilweking. De gisting vindt plaats op een gecontroleerde temperatuur van 23-26 graden gedurende 15 dagen. De wijn rijpt vervolgens verder op hout gedurende 9 maanden.
Hij heeft een robijnrode kleur met een paarse gloed. In de geur reuk je heerlijke tonen van pruimen, bramen, zwarte bes, vanille en toast. Het is een zwoele wijn met tonen van veel donker fruit en een fluweelzacht mondgevoel. Sluit feilloos aan bij kazen als Gruyère, Gouda en Edam. Ook heerlijk bij worstjes en biefstuk van de BBQ.
Beoordelingen
Er zijn nog geen beoordelingen.