Het verhaal van Almenkerk Estate begint in 2002 wanneer de Belgische Nathalie Opstaele en Joris van Almenkerk verhuizen naar Zuid-Afrika. Joris gaat werken bij Wine Estate Mulderbosch en leert hier het vak van wijn maken. In 2004 kopen zij een appelboerderij in Elgin Valley. In datzelfde jaar begint Joris aan de befaamde wijnopleiding aan Stellenbosch University. In samenspraak met zijn professoren kiezen zij de juiste druiven uit om te gaan verbouwen op het domein.
Inmiddels heeft Almenkerk Estate 15 hectare wijngaarden en nog 4 hectare appelbomen. Het bedrijf werkt met zeer moderne technologie. Zo wordt er gebruik gemaakt van drones en infraadroodtechnieken om te kijken wat de wijnranken nodig hebben.
De Almenkerk Lace Sauvignon Blanc is een prachtige koel-klimaat wijn uit Zuid-Afrika. Elgin kent het meest koele klimaat van Zuid-Afrika. De wijngaarden hoeven hierdoor niet geïrrigeerd te worden en het rijping seizoen is lang. Dit zorgt voor delicate aroma’s van citrus en paprika met een minerale en florale toets. Heerlijke wijn voor bij het aperitief, een geitenkaasje of koude visgerechten.