Antonio Argiolas richtte eind jaren dertig de wijnmakerij op. De groei van het bedrijf was decennialang het doel, zelfs toen hij het stokje doorgaf aan zijn kinderen bleef hij op de achtergrond aanwezig. Tegenwoordig werken zijn kleinkinderen hier, de derde generatie van de familie. Zij hebben hun doel verlegt van groter naar beter in kwaliteit.
Het bewust zijn van het werken en leven in een kostbaar gebied beheerst anno nu de visie van het wijnbedrijf. Sardinië ligt in het midden van de Middellandse Zee dat het klimaat verzacht, tussen zon en wind, met landschappen en bodems die perfect zijn voor wijnstokken en wijngaarden. Dit alles behouden en intact houden is een verantwoordelijkheid, een dagelijkse verbintenis die hen bij staat bij elke beslissing die ze maken.
Vermentino is een inheemse witte Italiaanse druivensoort, die voornamelijk in grote hoeveelheden is aangeplant in Sardinië en Ligurië en in die regio vooral bekend is onder de naam Pigato, maar ook in Corsica en noordelijk Piemonte. In toenemende mate in Languedoc-Roussillon in Frankrijk, waar de druif ook Rolle wordt genoemd. De wijnstokken worden vaak geplant op hellingen, die naar de zee gericht zijn om zodoende te profiteren van de reflecties van het licht op het water.
De druiven worden met de pluk zorgvuldig geselecteerd, een zachte persing met gebruik van alleen eigen gist volgt onder een koeling tot 10-12°C om oxidatie te voorkomen. Fermentatie bij 16-18 ° C gedurende ongeveer 20 dagen. Korte rijping op de fijne droesem voor een diepere intensiteit volgt, waarna men de wijn bottelt.
De wijn heeft een subtiel, maar fris aroma. Lichte indrukken van wit fruit, een hint grapefruit. De wijn heeft een fris droge afdronk.