De Bernardus Winery ligt op een adembenemende locatie in Camel Valley Village. De Nederlander Bernardus, Ben, Pon koos deze locatie met zijn hart, maar ook zijn verstand vertelde hem dat de heuvels met voornamelijk westelijke ligging, hem prachtige wijnen zouden opleveren. Dit gebied is door zijn zeer koele nachten en hete dagen, gecombineerd met de prachtige ligging, een unieke locatie voor een winery.
De wijngaarden zijn slechts op 14,5 km verwijderd van de Pacific Oceaan. De oceaan zorgt voor de welbekende ochtendmist, die de druiven hard nodig hebben om de hitte van de dag aan te kunnen. De druiven staan op een granieten onderbodem, met toplagen van organisch materiaal. De situatie geeft een mooi podium voor de heerlijke Bourgogne-druiven, maar ook de Bordeaux blend scoort hoge ogen! Ben Pon, helaas overleden in september 2019, stond voor kwaliteit, I want them to have great aromas and great flavors, that’s the complete package, he says. De Nederlander Robert van der Wallen, een kampioen in kwaliteit en bezit dezelfde passies als zijn vriend Ben Pon, liefde voor kunst, golf en wijn. Hij leidt nu het bedrijf.
De Bernardus Sauvignon Blanc ondergaat een fermentatie op lage temperatuur in rvs tanks, hier volgt een rijping van enkele maanden op, dit gebeurt in 30 jaar oude Frans eikenhouten vaten. De rijping geeft de wijn een prachtig balans in de aroma’s. De Bernardus Sauvignon Blanc geeft heerlijk herkenbare aroma’s van kruisbes, grapefruit en citrus verpakt in een zijdezachte structuur. Deze prachtige wijn past goed als aperitief of bij visgerechten, gevogelte of een frisse salade!