Cloudy Bay was een van de vijf eerste wijnmakers in de regio Marlborough, Nieuw-Zeeland. Het wijnhuis is opgericht in 1985 door David Hohnen. In die tijd leek het nog onmogelijk om goede wijnen te maken in deze regio, maar vanaf die tijd is Marlborough eigenlijk alleen maar gegroeid in kwaliteit en populariteit. De naam Cloudy Bay is genoemd naar de baai waar kapiteit James Cook terecht kwam in 1770. Er kwam hier veel sediment het water in waardoor het erg troebel was, hij gaf de baai deze naam.
Cloudy Bay Te Koko is niet zomaar een Sauvignon Blanc, maar een Sauvignon Blanc gemaakt met wilde gisten en houtrijping. De druiven gebruikt voor deze wijn komen uit Rapaura, Brancott en Renwick. Dit zijn de oudste wijngaarden van Cloudy Bay. Na vergisting rijpt deze wijn minimaal een jaar in Franse houtenvaten. De wijn is zeer aromatisch met tonen van witte perzik, citroen en tropisch fruit, guave, honing en bijenwas. De wijn heeft een prachtige structuur en diepte. Combineer dit glas met gerechten met vette vis of bijvoorbeeld schaal- en schelpdieren.