De Glenvale wijnmakerij is opgericht is 1933 door Robert Bird. In 1980 ging het erg slecht vanwege de prijsoorlogen en is het bedrijf uiteindelijk gekocht door George Fistonich. Tegenwoordig heet het bedrijf Esk Valley Estate, maar er wordt bijvoorbeeld nog steeds gebruik gemaakt van de betonnen vaten uit het oorspronkelijke bedrijf en ook de dikke betonnen muren van de oorspornkelijke wijnmaker zijn nog steeds perfect voor het rijpen van de wijnen en in koele en stabiele omgeving.
De wijnen van Esk Valley worden gemaakt met druiven uit Hawke’s Bay op het Noordereiland en uit Marlborough op het Zuidereiland. De druiven van het Zuidereiland staan bekend om de frisse smaakkenmerken. De druiven uit Hawke’s Bay zijn wat voller en van hoge kwaliteit.
De druiven voor deze sauvignon blanc komen uit de Wairau Valley en de Awatere Valley. Super fris glas met tonen van kruisbes, citrus, brandnetel en nog wat andere mooie groene tonen. Deze intense wijn heeft ook nog wat tropische fruit en een mooie crispy afdronk. Past super bij zeevruchten en Aziatische gerechtjes.