Esporao staat bekend om zijn wijnen en olijfolies van hoge kwaliteit. Ook hecht het bedrijf enorm veel waarde aan duurzaamheid. De wijngaarden van Esporao zijn gevestigd in de regio Alentejo, waar het klimaat gekenmerkt wordt door zeer hete zomers met sterke afkoeling in de nacht en strenge winters. Op de plek van het huidige estate staat werd in de tijd van de Romeinen al wijn verbouwd. In 1985 is hier een super moderne winery neergezet gevolgd door een tweede winery speciaal voor witte wijnen in 2002. Het bedrijf werkt volledig biologisch.
De Esporao Reserva White is een strogele wijn met groene reflecties. Het is een blend van Antao Vaz, Arinto, Roupeiro en Semillon en heeft een rijping gekregen van 6 maanden in zowel Franse eikenvaten, Amerikaanse eikenvaten en RVS vaten. De wijn is zeer geurig met aroma’s van perzik, mandarijn, citroen, grapefruit, specerijen en toast. De wijn is vol en romig, maar ook fris met levendige zuren en wat mineraliteit in de afdronk.
Combineer deze wijn met bijvoorbeeld zeebaars, tarbot, koolvis of salade met vruchten.
Leuk weetje, het etiket van de 2019 vintage is ontworpen door de Nederlandse fotografe Anna Geene.