Andrew Bailey is de oprichter van het relatief jonge wijnbedrijf Misty Cove. Andrew staat bekend om zijn karakteristieke wijnen van druiven uit Marlborough en Central Otago. Hij groeide op in Marlborough waar hij een passie ontwikkelde voor de mistige baaien van de Marlborough. Daarom heeft hij zijn wijnen hiernaar vernoemd en is het bedrijf gevestigd in deze regio. Andrew heeft een Nederlandse vrouw en is daarom regelmatig in Nederland, daarom hebben zijn wijnen inmiddels veel bekendheid bij restaurants en wijnspeciaalzaken in Nederland. Andrew vindt duurzaamheid erg belangrijk.
De Misty Cove Ella Maria Sauvignon Blanc is vernoemd naar de dochter van de wijnmaker. Andrew ziet deze wijn als de mooiste en bijzonderste uit zijn assortiment. Deze Sauvignon Blanc heeft houtrijping gehad en dat zien we niet zo vaak! De wijn heeft een goudgele kleur en aroma’s van tropisch fruit, guave, ananas, passievrucht, specerijen en een subtiele houttonen. Het is een prachtige complexe wijn met een zachte structuur en een lange afdronk. Door de rijke structuur van deze Sauvignon Blanc is hij goed te combineren met eten, bijvoorbeeld met schaal- en schelpdieren, gevogelte of een rijk gevulde salade.
Zoals de meeste wijnen van Misty Cove heeft ook deze wijn goede beoordelingen gekregen:
Wine Orbit, juli 2016 – 93 punten (2015)
Wine Spectator, 2017 – 90 punten (2015)
Concours Mondial du Sauvignon, 2016 – Gouden medaille (2014)