Deze wijn wordt gemaakt door het Chilleense bedrijf Vinedos Emiliana. Het bedrijf is opgericht in 1986 en werkt sindsdien vanuit het uitgangspunt: “kwaliteit ontstaat in onze wijngaarden”. Inmiddels hebben zij wijngaarden in Maipel, Casablanca en Rapel. In 1998 werd het dochter bedrijf Emiliana Organico opgericht, dit bedrijf werkt volgens de biologische richtlijnen.
Biologische en biologisch-biodynamische wijnbouw zorgt voor meer balans in de wijngaard en voor gezondere en productievere wijngaarden, dit zorgt uiteindelijk een betere kwaliteit van de druiven en dus de wijn.
Deze Sauvignon Blanc komt uit de Casablanca Valley. Dit gebied ligt aan de Stille Oceaan en is een stuk koeler dankzij de ochtendmist en middagwind uit de oceaan. Hier staat dan ook voornamelijk Sauvignon Blanc aangeplant. Deze koele omstandigheden zorgen voor een fris glas sauvignon met tonen van citroen, limoen, tropisch fruit en perzik. De druiven voor deze wijn zijn biodynamisch verbouwt en de wijn is ook nog eens vegan!