Perdeberg Cellar is een mooi huis met kwalitatief zeer goede wijnen. Door de ruimte bezitten ze veel diverse microklimaten en verschillende bodemtypen, dit komt de wijn zeer ten goede. De druiven worden veelal met de hand geplukt in kleine kratjes, authentiek gebruik van houten vaten, moderne vinificatie systemen gecombineerd met de juiste kennis.
De Sauvignon Blanc stokken staan allemaal in de gebieden Darling en Elgin en hebben gemiddeld een leeftijd van 16 à 17 jaar. De bodem bestaat hier uit ‘Blokkeveld shale’ (schalie) en graniet. Dit type bodem bevat veel ijzer en brengt veel finesse en elegantie in de wijnen. De druiven worden minimalistisch geïrrigeerd, maar worden vooral natuurlijk voorzien van water wat afkomstig is vanuit de winterse regenbuien.
De druiven worden gemiddeld rond half februari geoogst. Aangezien het hier dan hoog zomer is, gebeurd dit vroeg in de ochtend op het koelste moment van de dag. Alleen het sap wat uit de druiven zelf loopt wordt gebruikt. Hiermee vermijdt je bittere stoffen uit de schil of pitten en heb je een hoge kwaliteit aan zuiver sap.
Deze Sauvignon Blanc heeft het typische aroma van vers gemaaid gras, groene asperges en rijpe meloen met een heerlijk knisper frisse smaak. De wijn gaat heerlijk bij een groene salade, zeevruchten en geitenkaas.