AAn de voet van de Paardeberg Mountains liggen de wijngaarden van Perdeberg Cellat. Het wijnhuis heeft een rijke geschiedenis die teruggaat tot 1941. The Dry Land Collection geeft een verwijzing naar het niet irrigeren van de wijnstokken. De wijnstokken staan op de mooiste plekken in deze regio en zijn zo goed geworteld en aangepast aan het klimaar, dat irrigeren geen must is. Hierdoor blijven de bessen aan de druivenstok wel klein, maar zijn ze uiterst geconcentreerd van smaak. Perdeberg bezit 3000 hectare aan wijngaarden in de regio Perdeberg en Swartland. Een leuk weetje is dat Perdeberg verwijst naar de zebra’s die hier lopen en bevolking verwarde met wilde paarden.
Perdeberg Cellar is een mooi huis met kwalitatief zeer goede wijnen. Door de ruimte bezitten ze veel diverse microklimaten en verschillende bodemtypen, dit komt de wijn zeer ten goede. De druiven worden veelal met de hand geplukt in kleine kratjes, authentiek gebruik van houten vaten, moderne vinificatie systemen gecombineerd met de juiste kennis.
De veel aangeplante Chenin Blanc in Zuid-Afrika is hier op Frans eikenhout vergist en geouderd. Dit geeft een rijke wijn met veel textuur. De wijn is zeer aromatisch en hoog op smaak. Aroma’s van peer, perzik, ananas, lychee, citrus en vanille. Heerlijke wijn, goed in balans en een rijke volle afdronk. De wijn heet een ouderingspotentie van vijf jaar.
De wijn past goed bij diverse gerechten van vis, zowel gebakken als gegrild. Het is ook een wijn die prachtig aansluit op de Aziatische keuken.