Wijnwinkel & Proeflokaal 0318-514900

Bezig met laden…

Cadeaubon |Klantenservice | Mijn account

Vind jouw wijn

Alle wijnen bekijken

Over Heeren van de Wijn

Heeren van de Wijn is ontstaan in het prachtige wijnjaar 2000 uit de visie van Pieter Miedema, Wessel Teune en Menno Callaars. Drie creatieve, humoristische wijngekken die op hun eigenwijze manier de Nederlandse wijnmarkt bewerken, met als groot gedachtengoed; service. Onze klanten lopen enorm uiteen, van B2B en particulieren, catering, evenementen, het café om de hoek, sportverenigingen tot gerenomeerde gastronomische bedrijven. Ons hart ligt nog altijd bij de horeca en bijbehorende gastvrijheid. Proeven kan dus altijd bij ons! In onze te gekke wijnwinkels, in de wijnbar of gewoon waar jij het wenst. Sinds 1 juni 2019 is Menno Callaars met het volledige team van Heeren van de Wijn op volle kracht verder gegaan. Wessel & Pieter zijn officieel geridderd tot "Ambassadeurs" voor t leven en dragen de Heeren een warm hart toe. 

Klassieke service, moderne wijnen

De Heeren zijn wijnkopers die werken veelal en bij voorkeur eigen importen en een grote selectie kwaliteitswijnen uit de hele wereld. Vertel ons waar je naar op zoek bent en wij vinden het voor je, voor een scherpe prijs, met de hoogst mogelijke service.

De Heeren van de Wijn werken o.a. met wijnhuizen als Quinta do Quetzal, Stiegelmar, Corte Figaretto, Rivetto, Dengler Seyler, Endrizzi en vele anderen.

Bel ons voor een afspraak en vertel ons jouw wensen, of kom eens langs in een van onze wijnwinkels.

Duurzaam? Jazeker!

Veel mensen denken bij duurzame wijnen aan wijnen die biologisch of biodynamisch zijn. Maar ook onze 'gewone' wijnen kunnen duurzaam verbouwd zijn. Er zijn heel veel initiatieven van onze wijnboeren die zorgen voor duurzamere wijnen. Wij zetten ze voor je op een rij en leggen graag uit wat wij er aan doen binnen de Heeren en Meisjes van de Wijn.

Wat houdt duurzaam verbouwen in ?

1.Voorkomen van uitputting van de grond door minimaal gebruik van pesticiden.

2. Spaarzaam omgaan met water: er wordt erg veel water gebruikt bij het maken van wijn bijvoorbeeld voor het koelen tijdens de vergisting en voor het schoonmaken van de tanks en vaten. Door recycling van water van het gebruik van regenwater kan het watergebruik enorm gereduceerd worden.

3. Veel van onze eigen wijnen worden door de wijnboeren gemaakt d.m.v. de zwaartekracht methode; de druiven worden vanaf het dak de winery ingebracht. Het hele proces begint boven en eindigt in de kelder. De kelder is weer direct op het niveau van laden en lossen waardoor er veel minder energie vrij komt.

4. Recycling van afval: bijvoorbeeld het hergebruik van afval uit de wijngaarden d.m.v. omzetting naar een energiebron, afvalwater zuiveren voordat het de natuur ingaat. 

5.Vergroten van de biodiversiteit in de wijngaard: i.p.v. chemische bestrijdingsmiddelen kunnen natuurlijke vijanden als bijen ingezet worden ter bestrijding van andere insecten en daarnaast kan een zo groot mogelijke diversiteit aan plantensoorten in en rondom de wijngaard aangeplant worden voor een natuurlijk evenwicht

6.Beperken energiegebruik en/of CO2 uitstoot d.m.v. gebruik van ledverlichting, gebruik van zonnecellen als energiebron. Waterbronnen worden gebruikt, en wanneer er tekorten dreigen worden de kranen verder dicht gedraaid.

7.Verpakkingen gebruik van lichtere flessen voor minder CO2 uitstoot tijdens vervoer, of het gebruik van gerecycled materiaal voor etiketten en dozen.

8. Meerdere stops in 1 regio, land. De wijnen van ons komen in volle vrachtwagens. Voor ons alleen of anders samen met een collega. Ons eigen logistiek wordt zoveel mogelijk duurzaam ingedeeld. 

Duurzame wijnen bij de Heeren?

Bij de Heeren en Meisjes van de Wijn verkopen we heel veel wijnen van bedrijven die  één of meerdere van bovenstaande initiatieven voeren om te komen tot duurzamere wijnen. Deze wijnen zijn dus niet allemaal biologisch, maar wel milieu verantwoord geproduceerd. Wijnbedrijven en eigen importen van ons die duurzaamheid hoog in het vaandel hebben staan bij hun wijnproductie zijn:

Cristia

Quinta do Quetzal

Casa Silva

Corte Figaretto

Rivetto

Endrizzi

Pere Ventura

Stiegelmar

Nius

Kaiken

 


E info@heerenvandewijn.nl
T +31 (0) 318 51 49 00

F +31 (0) 318 55 64 55

KvK 09137905
BTW 823788696B01
Accijns: NL06560911137

RABOBANK 15 37 96 340
IBAN: NL77RABO0153796340
BIC: RABONL2U