Wijnwinkel & Proeflokaal 0318-514900

Bezig met laden…

Cadeaubon |Klantenservice | Mijn account

Vind jouw wijn

Alle wijnen bekijken

Agenda

Wijnproeverijen Veenendaal en Wageningen

Wij organiseren wijnproeverijen voor particulieren en bedrijven. De proeverijen worden georganiseerd in onze wijnwinkels vanaf 10 personen. Wil je een hele gave proeverij op je feest, een event of tijdens je VRIJMIBO op de zaak? Ga dan voor onze Meisjes! De Meisjes van de Wijn  geeft en organiseert een scala aan wijnproeverijen. Dit kan zowel op uw eigen locatie als op een van onze eigen locaties in o.a. Ede, Veenendaal, Wageningen, IJsselstein of Driebergen.  Lees meer over de wijnproeverijen die wij bieden op meisjesvandewijn

 

Agenda wijnproeverijen en evenementen 2018

 

 

Oktober

9 oktober t/m 20 November Heeren van de Wijnbar IJsselstein

Weten van wijn in IJsselstein!  

De wereld van wijn is voor de meeste van ons een chaos, wat is nou de druif en waar komt het vandaan, en het allerbelangrijkste, hoe smaakt het?

Ben jij die wijnliefhebber, die graag boeiend en leuk bezig wil zijn met wijn? Schrijf je dan nu in voor de wijncursus. Stapje voor stapje neem ik je mee de wijnwereld in!

We leren verschillende druivenrassen, gebieden over de hele wereld waar ze groeien, maar ook komt wijnbereiding, geschiedenis van wijnbouw en wijnwetgeving aan bod. Deze cursus is geschikt voor beginners, zowel liefhebbers als professionals.

Het proeven van wijn is uiteraard een belangrijk onderdeel van de cursus, elke cursusavond proeven we 6 wijnen, de wijnen worden besproken en benoemd, zodat je voldoende proefkennis opdoet.

De cursus is op SDEN2 niveau, na het volgen van de cursus heb je de mogelijkheid om een examen af te leggen voor de ‘Wijnoorkonde’, dit is geen verplichting. Het examen is extern en kan worden aangevraagd bij www.wijnacademie.nl Het examen wordt afgenomen in Maarn, dit is een landelijk erkend examen.

Hiermee is SDEN2 een mooie opstap voor de eventuele vervolgcursus SDEN3, deze laatst genoemde  maakt het mogelijk SDEN4 op de wijnacademie te volgen.

De cursuskosten SDEN2 voor 6 avonden:  € 275,-

Voor de cursus dient het boek “Ik weet meer van wijn “ à  € 34,50 te worden aangeschaft, graag voor aanvang van de eerste cursusavond. Het boek is o.a. te koop bij www.stichtingplatformdranken.nl

 

avond 1 :   9 oktober

avond 2 : 16 oktober

avond 3 : 30 oktober

avond 4 :   6 november

avond 5 : 13 november

avond 6 : 20 november

 

De cursus vindt plaats op dinsdagavond en start om 19.45u-22.30u

Heeren van de Wijn wijnbar & wijnwinkel Vingehoekhof 19L IJsselstein

 

Geef je op via esther@heerenvandewijn.nl o.v.v. wijncursus SDEN2 IJsselstein

Wil je samen met ons je eigen wijnproeverij organiseren? Bekijk de mogelijkheden.