Wijnwinkel & Proeflokaal 0318-514900

Bezig met laden…

Klantenservice | Mijn account

Vind jouw wijn

Alle wijnen bekijken

Agenda

Wijnproeverijen Veenendaal en Wageningen

Wij organiseren wijnproeverijen voor particulieren en bedrijven. De proeverijen worden georganiseerd in onze wijnwinkels vanaf 10 personen. Wil je een hele gave proeverij op je feest, een event of tijdens je VRIJMIBO op de zaak? Ga dan voor onze Meisjes! De Meisjes van de Wijn  geeft en organiseert een scala aan wijnproeverijen. Dit kan zowel op uw eigen locatie als op een van onze eigen locaties in o.a. Ede, Veenendaal, Wageningen, IJsselstein of Driebergen.  Lees meer over de wijnproeverijen die wij bieden op meisjesvandewijn

 

Agenda wijnproeverijen en evenementen 2018


Augustus

28 AUG - 2 OKT 

WIJNCURSUS SDEN2

De wijnoorkonde/SDEN2 is heel geschikt voor wijnliefhebbers, die graag boeiend en leuk bezig willen zijn met wijn. Stapje voor stapje neem ik je mee naar verschillende druiven en hun gebieden over de gehele wereld. Het gaat over de geschiedenis van wijn, de wijnbouw, de verschillende druivenrassen, de wijnbereiding, wijnwetgeving, diverse wijngebieden en uiteraard het wijn proeven. De cursus is geschikt voor beginners, zowel liefhebbers als professionals.
Elke cursusavond worden 6 wijnen geproefd, de wijnen worden besproken en benoemd, zodat je voldoende proefkennis op doet. Meer weten? 

September

24 SEPT - 3 DEC

WIJNCURSUS SDEN3
Ben je gevorderd en die enorm gepassioneerde wijnliefhebber, en wil je alles weten over wijn? Beschik je al over een redelijke basiskennis van wijn, dan is SDEN3 de cursus voor jou!
Bovendien geeft het behalen van het wijnbrevet toegang tot de opleiding Vinologie/SDEN4 op de wijnacademie. In de lessen wordt theorie afgewisseld met het proeven van wijnen. Je leert van veel druivenrassen de karakteristieke kenmerken herkennen, verschil in kwaliteiten, vinificatie technieken en herkomstgebieden. De wijnen worden blind geproefd en nadien gezamenlijk besproken. Ook de wijn/spijs komt aan bod. De SDEN# cursus vraagt wel enige zelfstudie, 3 à 4 uur per week. Meer weten?

Oktober

 

Wil je samen met ons je eigen wijnproeverij organiseren? Bekijk de mogelijkheden.