Wijnwinkel & Proeflokaal 0318-514900

Bezig met laden…

Cadeaubon |Klantenservice | Mijn account

Verfijnopties

Vind jouw product

Gekozen verfijning:

Land

Wijnstreek

Druivenras

Merk

Smaakprofiel

Mousserende wijn 16 producten

Brachetto d'Acqui Cuvage

Brachetto d'Acqui Cuvage

Land: Italië
Wijnstreek: Veneto
Merk: Universeel
Druivensoort: Prosecco

Een rode, fris – zoete bubbel uit Veneto. Vanwege zijn lage alcohol % valt de wijn niet zwaar en is geschikt om te drinken bij een high wine, bruidstaart of desserts van rood fruit. Deze wijn wordt gemaakt door de fermentatie te stoppen voordat alle suiker vergist is tot alcohol. Brachetto heeft dan ook een laag alcohol % van maar 7 %. Deze manier van wijnmaken vertoont veel overeenkomsten met die van de Moscato d’Asti, zodat de Brachetto ook wel de “rode Moscato” genoemd wordt. Er zijn daarnaast ook een handvol producenten die een droge variant van de Brachetto maken. Dit zijn verassende wijnen met een opvallende geur en vooral interessante gastronomische mogelijkheden. Meer over deze wijn

10,95 Op voorraad

fles(sen) toevoegen aan winkelwagen Binnen 2-3 werkdagen in huis

Sinzero Sparkling

Sinzero Sparkling

Land: Chili
Wijnstreek: Central Valley
Merk: Sinzero
Druivensoort: Chardonnay

Met de Sinzero Sparkling Brut, hoef je geen enkel proost-moment te missen! Natuurlijk mag je er ook gewoon van genieten en komt hij helemaal mooi tot zijn recht bij gefrituurde calamaris of is hij lekker bij sushi. Wijn is druiven vergist tot alcohol. Zonder deze vergisting, zouden we gewoon druivensap hebben. Wijn heeft toch echt een heel andere smaakbeleving dan dat. Alcohol onttrekken uit wijn is iets wat we al eeuwen doen, denk aan alle distillaten waarbij we de alcohol uit wijn gebruiken. Nu gebruiken we de alcohol juist niet, maar moeten we er wel voor zorgen dat het aroma en de smaak mooi tot zijn recht blijft komen in de wijn die achter blijft. Alcohol is toch wel een belangrijke drager van die aroma's en smaak. Wijnmakers met een grote affiniteit voor deze wijnen hebben de afgelopen jaren hard gewerkt om technieken te finetunen, waarbij het balans en de smaak in de wijn op nummer één stond. Dit is met veel succes gelukt! Gebruik je medicatie, ben je zwanger, neem je deel aan het verkeer of kies je bewust voor geen alcohol, maar wil je wel genieten van wijn? Deze wijn laat je positief verrassen. Sinzero Chardonnay is een wijn die je drinkt voor je plezier, om heerlijk te genieten of het nu wel of geen bewuste keuze is om alcohol te mijden! Meer over deze wijn

11,95 Op voorraad

fles(sen) toevoegen aan winkelwagen Binnen 2-3 werkdagen in huis

Villa Sandi Rosato Frizzante

Villa Sandi Rosato Frizzante

Land: Italië
Wijnstreek: Veneto
Merk: Villa Sandi
Druivensoort: Pinot Blanc

Villa Sandi is een familiebedrijf van formaat. De familie bezit meerdere wijnhuizen in de regio Veneto en Friuli. Ze maken vooral prosecco, welke internationaal goed gewaardeerd wordt. Het hoofdkantoor is gevestigd in een prachtige villa die eigendom van de familie is sinds 1622. De villa is cultureel erfgoed van het gebied. De moeite waard om dit romantische plaatje even op te zoeken. Het bedrijf wordt nu geleid door Giancarlo Moretti Polegato en hij is erg trots de familietraditie van het wijn maken voort te zetten. Deze mousserende wijn is gemaakt van Pinot Bianco en Pinot Nero en komt uit de heuvels van Marca Trevigiana. Meer over deze wijn

7,15

Tijdelijk uitverkocht

Villa Sandi Asolo Prosecco Superiore

Villa Sandi Asolo Prosecco Superiore

Land: Italië
Wijnstreek: Veneto
Merk: Villa Sandi
Druivensoort: Prosecco

Villa Sandi is een familiebedrijf van formaat. De familie bezit meerdere wijnhuizen in de regio Veneto en Friuli. Ze maken vooral prosecco, welke internationaal goed gewaardeerd wordt. Het hoofdkantoor is gevestigd in een prachtige villa die eigendom van de familie is sinds 1622. De villa is cultureel erfgoed van het gebied. De moeite waard om dit romantische plaatje even op te zoeken. Het bedrijf wordt nu geleid door Giancarlo Moretti Polegato en hij is erg trots de familietraditie van het wijn maken voort te zetten. Reward: 2020 Gilbert & Gaillard: Goud Meer over deze wijn

11,95

Tijdelijk uitverkocht

Cava Savia Viva Brut BIO

Cava Savia Viva Brut BIO

Land: Spanje
Wijnstreek: Penedès
Merk: Paxvinum
Druivensoort: Xarel Lo

- Meer over deze wijn

9,95 Op voorraad

fles(sen) toevoegen aan winkelwagen Binnen 2-3 werkdagen in huis

Il Miogusto Hugo

Il Miogusto Hugo

Land: Italië
Wijnstreek: Zuid West
Merk: Il-Miogusto
Druivensoort: Prosecco

Hugo is een droge, fruitige Italiaanse cocktail met frisse vlierbloesem en munt. Deze lekkere combinatie resulteert in een elegant, lichtzoet drankje welke heerlijk is als aperitief maar ook lekker bij de lunch of diner. Verkrijgbaar in een aantrekkelijke blauwgroene kurkfles die je doet denken aan warme zomeravonden op het strand. en deze kun je bij ons kopen of laten bezorgen voor een feest met bubbels. Meer over deze wijn

9,95 Op voorraad

fles(sen) toevoegen aan winkelwagen Binnen 2-3 werkdagen in huis

Il Miogusto Melonsecco

Il Miogusto Melonsecco

Land: Italië
Wijnstreek: Veneto
Merk: Il-Miogusto
Druivensoort: Prosecco

Il Miogusto biedt een unieke lijn Prosecco’s die op traditionele wijze worden geproduceerd in het hart van Treviso. In dit beschermde Proseccogebied krijgen de wijnen de DOCG kwalificatie wanneer ze voldoen aan strenge kwaliteitseisen. De druiven groeien hier op de steile groene heuvels van Conegliano-Valdobbiadene in het milde klimaat rond de Adriatische Zee. De Prosecco’s van il Miogusto zijn van zeer hoge kwaliteit en worden gebotteld in kleurige flessen met een trendy uitstraling. Stuk voor stuk eyecatchers. Een superieure Prosecco in een aantrekkelijke prijscategorie verdient een prachtige fles. Traditionele topkwaliteit in een modern jasje. Meer over deze wijn

9,95

Tijdelijk uitverkocht

Cava Masia de la Luz Brut

Cava Masia de la Luz Brut

4.65 3 recensie(s)

Land: Spanje
Wijnstreek: Penedès
Merk: Pere Ventura
Druivensoort: Xarel Lo

Onze heerlijke Cava Masia de la Luz, bij het inschenken van het glas zie je de bubbeltjes als een parelsnoer naar boven komen, dit geeft al gelijk een blij gevoel! De Cava heeft minimaal 9 maanden in de kelders van het wijnhuis Pere Venture gelegen om sprankelend fris naar buiten te komen. Fris groen appeltje, fijne citrus en mooie tonen van de lichte hout opvoeding, een subtiele honingtoets als afsluiting in de afdronk. Deze Cava is een geweldige start voor een feestje, maar doe eens gek en drink hem lekker door. Wist je dat Cava ook een heerlijke begeleider is van gerechten met pit. Ik zeg Salud! Cava wordt gemaakt van de druiven macabeo, parrelada en xarel-lo gemaakt, een enkele ook nog met chardonnay. Een assemblage van de basiswijn wordt met grote geheimzinnigheid van de keldermeester gemaakt. Na de assemblage volgt een opleg op fles van minimaal 9 maanden, hier geschiedt een tweede gisting op fles. Net als in Champagne, Saumur of Limoux ontstaat er een fijne structuur van belletjes op fles. Na het mechanisch of handmatig opschudden van de fles, zodat het dode gistmateriaal naar de fles van de hals zakt, worden de flessen gedompeld in een bad met zoutoplossing om het bezinksel te laten bevriezen. Na openen van de fles schiet het propje bezinksel onder de druk uit de fles. De heldere wijn wordt afgevuld met en likeur van het huis en voorzien van kurk met muselet. Klaar om van te genieten! Meer dan 90% van Cava komt uit de streek Penedes, Spanje heeft nog een paar andere streken waar de D.O. Cava gebruikt mag worden, hiermee is het de enige D.O. die niet verbonden is aan één streek. Meer over deze wijn

7,95 Op voorraad

fles(sen) toevoegen aan winkelwagen Binnen 2-3 werkdagen in huis

Rocca dei Forti Prosecco

Rocca dei Forti Prosecco

Land: Italië
Wijnstreek: Veneto
Merk: Rocca dei Forti
Druivensoort: Prosecco

Deze feestelijke bubbel, met een prijsje voor iedere gelegenheid, komt van 100% glera druiven. De glera wordt in de volksmond ook wel prosecco genoemd. De druiven zijn afkomstig uit de heuvels Conegliano- Valdobbiadene, waar ook een DOC status is toegekend aan de prosseco. De wijn wordt gemaakt volgens de Methode Charmat. Deze methode wordt ook wel methode cuve close genoemd en is door de Franse Eugene Charmat bedacht in 1910. De tweede gisting vindt plaats in een tank en niet op de fles zoals bij de methode tradionelle (die gebruikt wordt voor champagne en cava). Om de wijn voor de tweede keer te laten vergisten wordt er suiker en gist toegevoegd aan het vat, tijdens deze vergisting ontstaan bubbeltjes, maar omdat het vat afgesloten is kunnen deze niet ontsnappen maar worden ze opgenomen in de wijn! Als de tweede vergisting klaar is, wordt de wijn onder druk gebotteld. Meer over deze wijn

8,95 Op voorraad

fles(sen) toevoegen aan winkelwagen Binnen 2-3 werkdagen in huis

Rocca dei Forti Moscato d'Asti

Rocca dei Forti Moscato d'Asti

Land: Italië
Wijnstreek: Piëmonte
Merk: Rocca dei Forti
Druivensoort: Moscato

Moscato d’Asti en Asti Spumante worden gemaakt van een soort Muskaatdruif, meer specifiek de “Moscato Bianco”. Deze muskaatdruif is een van de oudste druiven ter wereld die nog bestaat en gebruikt wordt voor het maken van wijn. Al in de Griekse oudheid werd deze druif gebruikt. Via de Grieken kwam deze druif bij de Romeinen, door wie zij “Apiane” genoemd werd, de druif van de bijen. Bijen worden namelijk door de sterke en zoete geur aangetrokken. Bij het maken van Moscato d’Asti is het van groot belang dat de gisting vroegtijdig wordt gestopt zodat de zoetheid van de wijn gewaarborgd wordt. Dit is nodig om ervoor te zorgen dat niet alle aanwezige suikers omgezet worden in alcohol. Dit gebeurt door de wijn te koelen tot het vriespunt, zodat de gisting stopt. Na omstreeks een jaar gaat de temperatuur omhoog en worden er gisten toegevoegd aan de most. Het licht bruisende tintje in de wijn is via dit natuurlijke proces van gisting ontstaan. Na deze gisting is de wijn klaar om gefilterd en vervolgens gebotteld te worden. Slechts 7,5% alc. Meer over deze wijn

7,95 Op voorraad

fles(sen) toevoegen aan winkelwagen Binnen 2-3 werkdagen in huis

Rocca dei Forti Brachetto Spumante Dolce

Rocca dei Forti Brachetto Spumante Dolce

5 4 recensie(s)

Land: Italië
Wijnstreek: Piëmonte
Merk: Rocca dei Forti
Druivensoort: Brachetto

Een rode, fris – zoete bubbel uit Piemonte. Vanwege zijn lage alcohol % valt de wijn niet zwaar en is geschikt om te drinken bij een high wine, bruidstaart of desserts van rood fruit. Deze wijn wordt gemaakt door de fermentatie te stoppen voordat alle suiker vergist is tot alcohol. Brachetto heeft dan ook een laag alcoholpecentage van maar 7 %. Deze manier van wijn maken vertoont veel overeenkomsten met die van de Moscato d’Asti, zodat de Brachetto ook wel de “rode Moscato” genoemd wordt. Er zijn daarnaast ook een handvol producenten die een droge variant van de Brachetto maken. Dit zijn verrassende wijnen met een opvallende geur en vooral interessante gastronomische mogelijkheden. Meer over deze wijn

7,95 Op voorraad

fles(sen) toevoegen aan winkelwagen Binnen 2-3 werkdagen in huis

Maurizio B Martino Prosecco Frizzante

Maurizio B Martino Prosecco Frizzante

Land: Italië
Wijnstreek: Veneto
Merk: Maurizio B Martino
Druivensoort: Prosecco

Deze feestelijke bubbel wordt van origine gemaakt van de gelijknamige druif Prosecco die op de heuvels van Conegliano- Valdobbiadene (=gebied in Veneto) aangeplant zijn. Feitelijk heet de druif Glera, maar in de volksmond Prosecco. Het werd een geliefde drank en daarom werden er in steeds meer gebieden Prosecco’s gemaakt. Nu hebben ze een DOCG status toegekend aan de Prosecco’s die uit het originele gebied komen: de Conegliano-Valdobbiadene. Wat is eigenlijk het verschil tussen een Spumante en Frizzante? Spumante is een mousserende wijn met een druk van 3,5 bar of hoger (vergelijkbaar met een autoband). Spumante hebben daarom een kurk met muselet (de 'champagnekurk'). Een Spumante heeft een mousse die veel steviger is dan de Frizzante. Frizzante is een parelwijn met een maximale druk van 2,5 bar. Het heeft een zeer zachte en licht mousse. Meer over deze wijn

6,75 Op voorraad

fles(sen) toevoegen aan winkelwagen Binnen 2-3 werkdagen in huis

Mousserende wijn is heerlijk en kan super voordelig zijn ! De méthode traditionnelle wordt gebruikt om champagne of andere mousserende wijnen te maken. Ze heeft tot doel een gisting van wijn in de fles te laten plaatsvinden, waardoor deze mousserend wordt. Daartoe worden verschillende wijnen tot een proto-champagne geassembleerd (de coupage). Vervolgens wordt deze proto-mousserende wijn op fles getrokken en wordt aan de proto-mousserende wijn een mengsel van in wijn opgeloste rietsuiker, eventueel citroenzuur en wat extra gist, toegevoegd de zogenaamde liqueur de tirage. De voornoemde handelingen resulteren in een tweede gisting op de fles. Tijdens de tweede gisting, de prise de mousse, kan de druk in de fles oplopen tot 5 à 6 bar. Dit proces vindt plaats in zeer koele kelders gedurende de wettelijk voorgeschreven 60 dagen. Aansluitend worden de flessen enige tijd met de hals naar beneden opgelegd. Gedurende deze tijd worden ze regelmatig een slag gedraaid. Hetzij met de hand, hetzij machinaal, dit noemt men remuage. Hierdoor zakt het bezinksel van de tweede gisting in de hals van de fles. Om dit bezinksel te verwijderen bevriest men de hals om vervolgens de tijdelijke afsluiting te verwijderen, dit noemt men dégorgement. De in de extra sterk uitgevoerde fles opgebouwde druk zorgt ervoor dat het bevroren bezinksel, en een klein beetje mousserende wijn, er uit schiet. De fles wordt daarop weer aangevuld met wijn en afhankelijk van de gewenste zoetheid van de mousserende wijn, voor een tweede keer voorzien van een bepaalde hoeveelheid in mousserende wijn opgeloste suiker, de liqueur d'expédition. Dan wordt de definitieve kurk op de fles geplaatst en wordt de mousserende wijn opnieuw opgelegd. Tijdens deze laatste opleggingsperiode wordt gecontroleerd of er geen derde (ongewenste) gisting optreedt. Mousserende wijn of in de volksmond ook wel bubbels of schuimwijn is wijn, waarin zich koolzuurgas bevindt. Hoewel de meeste mousserende wijnen witte wijnen zijn, bestaan er ook mousserende varianten van roséwijn en rode wijn. Er is heel veel verschil in kwaliteit. Ook de zoetheid kan variëren van droog tot zoet. In de meeste landen waar wijn wordt gemaakt, wordt ook een mousserende wijn gemaakt, vaak met verschillende kleuren, typen en smaken. Een fles mousserende wijn moet rustig open worden gemaakt, zie het ontkurken van champagne, anders verdwijnt het koolzuur snel uit de wijn. Meer over mousserende wijn Champagne is een mousserende wijn, die wordt geproduceerd in het gelijknamige gebied, la Champagne in Frankrijk. Mousserende wijn uit dit gebied mag uitsluitend Champagne worden genoemd. Hierbuiten mag dit nooit. Komt de bubbel uit bijvoorbeeld de Penedès in Spanje (net onder Barcelona) dan heet deze mousserende wijn Cava. Een heerlijk alternatief voor de vaak veel duurdere Champagne, en vaak net zo lekker of lekkerder...

Bij Heeren van de Wijn koop je vertrouwd en veilig:

iDeal logo MasterCard en VISA logo's Wijnwinkel van het jaar logo Geen 18? Geen druppel logo