Alles over onze heerlijke Argentijnse wijn

Argentijnse wijn staat bekend om de kwaliteit en het unieke karakter. Het land heeft zich stevig gevestigd in de internationale wijnmarkt. Door het gunstige klimaat en vruchtbare bodem is er veel diversiteit aan wijn. Of je nu een wijnkenner bent of op zoek bent naar nieuwe smaakervaringen, de Argentijnse wijncultuur biedt een smaak van heerlijke aroma’s.

KRACHTIG EN FRUITIG

Wijnen uit Argentinië

  Kaiken Ultra Malbec

  19,95
  Kaiken is een zeer succesvol wijnbedrijf uit Argentinië. Ze zijn gevestigd aan de oostkant van het Andes gebergte in de

  Kaiken Terroir Series Malbec

  14,95
  De oprichter van het grote wijnhuis Montes uit Chili, zag in 2001 dat Mendoza de perfecte plek was om grote

  Kaiken Ultra Chardonnay

  19,95
  Kaiken is een zeer succesvol wijnbedrijf uit Argentinië. Ze zijn gevestigd aan de oostkant van het Andes gebergte in de

  Avatar Ultra Malbec

  14,95
  De wijngaarden van het wijnhuis Bodegas Casir dos Santos liggen aan de voet van de Andes, Pre-Cordillera. Dit gebied, wat

  Kaiken Terroir Series Torrontés

  13,50
  De Torrontés druif wordt ook wel de koningin van Argentinië genoemd, dit is vanwege het onderscheidende karakter van deze witte

  Kaiken Sparkling Brut

  19,51
  Elegant en verfijnde bubbel, gemaakt op traditionele wijze. De Pinot Noir gedomineerde wijn van Kaiken met 30% Chardonnay is een

  Emilio Fernandez Malbec

  9,95
  De wijngaarden van het wijnhuis Bodegas Casir dos Santos liggen aan de voet van de Andes, Pre-Cordillera. Dit gebied, wat

  Emilio Fernandez Cabernet Sauvignon

  9,95
  De wijngaarden van het wijnhuis Bodegas Casir dos Santos liggen aan de voet van de Andes, Pre-Cordillera. Dit gebied, wat

  De geschiedenis van Argentijnse wijn

  De wijnbouw begon in de 16de eeuw maar werd pas echt interssant in de 19de eeuw. Door de komst van een spoorlijn arriveerden er kolonisten vanuit Italië, Duitsland, Frankrijk en Engeland. Al deze landen brachten hun kennis mee en implementeerde dat in de Argentijnse wijnbouw. Gedurende deze eeuw ging het land zich ook richten op export. Om beter te concurreren met de buitenlanden werd er gefocust op het produceren van betere kwaliteit wijnen.

  De druiven uit Argentinië

  Het land kent diverse wijnsoorten. Denk hierbij aan de cabernet sauvignon, malbec, pinot noir, sémillon, torrontés, sauvignon blanc en de chardonnay. De meest bekende is toch wel de Malbec. Met zijn diepe kleur en sappige smaken heeft deze wijn internationale erkenning gekregen.

  De hooggelegen wijngaarden voegen een uniek karakter toe aan de druif. Dit resulteert in wijnen die zowel fruitig als krachtig zijn.

  Argentijnse-druif

  Rode wijn uit Argentinië

  Het land staat bekend om de fijne Malbec. De druivensoort gedijt perfect in het zonnige klimaat en de vruchtbare bodem. Het resulteert in een diep gekleurde wijn met aroma’s van rijpe bessen, pruimen een vleugje kruidigheid. Een andere soort die misschien een beetje in de schaduw staat van de Malbec maar zeker niet vergeten mag worden is de Cabernet Sauvignon. Deze druif heeft een zeer eigen karakter met zachte tannines. Dit is een echte troef!

  Argentijnse witte wijn

  Het land heeft naast de rode wijnen heerlijke witte wijnen die zeker in de smaak zullen vallen. Elke fles zorgt voor een uniek smaakbeleving. Zo kun je kiezen voor de combinatie van fruitigheid en romige textuur van de Chardonnay of de bloemige en frisse tonen van de Torrentés. Ontdek en proef de witte wijnen dat Argentinië te bieden heeft.

  Wijn en spijs: wat eet je bij Argentijnse wijn?

  De Argentijnse wijnen kunnen perfect gecombineerd worden met smaakvolle gerechten. De rode wijnen passen perfect bij een goed stuk vlees en de witte wijnen bij kip- en visgerechten.
  Normaal kiezen we een combinatie van wijn en spijs die elkaar versterken. Denk aan krachtig bij krachtig of gerechten met een hoog smaakgehalte met een intense wijn. Probeer ook zeker eens een keer een contrast. Bekijk de selectie in onze winkel of via de webshop!

  Wil je nog meer weten?

  Stel gerust jouw vraag per mail aan ons via info@heerenvandewijn.nl of bel ons op 0318-514900.
  Of ga naar onze klantenservice voor andere onderwerpen.