Verdejo: fris en aromatisch van smaak

Wijnliefhebbers zijn in de afgelopen jaren steeds meer gaan houden van de witte wijn van de Verdejo druif. Dat is niet zo gek, de drank heeft een frisse en herkenbare smaak en is een zeer goed alternatief voor wijnen als Sauvignon Blanc of Grüner Veltliner. Als meestgebruikte witte druivensoort in Spanje is de Verdejo uitgegroeid tot de nationale trots en dat is niet voor niets: in het Spaanse Rueda gebied vind je namelijk de allerbeste Verdejo wijnen. Op zoek naar een wijn vol fruitige smaken? Dan kies je voor een Verdejo. Proost! 

VOL ZOMERSE AROMA'S

Verdejo bij de Heeren

  Nius Verdejo

  9,95
  Nius Verdejo, een heerlijke frisse fruitige wijn uit de Rueda! Nederlandse wijnmaker Rudolph Nipius Sinds 2003 worden de wijnen op

  Finca La Carrasca Blanco

  5,95
  De familie Lozano verbouwt al sinds 1853 druiven in La Mancha, in 1920 werd een eigen wijnmakerij aan de bodega

  Silga Verdejo

  8,95
  Het park in? Festival of naar vrienden in de tuin om te chillen? Neem een flesje Silga mee! Wijnmaken is

  Bodega Ademan Verdejo

  11,64
  Bodega y Vinedos Maires ontstond in 2015 toen twee neven besloten om het wijnmaken weer op te pakken zoals hun

  Aldea 0.0 Verdejo

  6,95
  Spaanse droge witte wijn zonder alcohol afkomstig van de Verdejo druif. De wijn is helder met een licht stro-gele kleur,

  Verdejo, een wijn uit Rueda

  Verdejo en Rueda zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Maar toch komt de druif niet oorspronkelijk uit Spanje. Oorspronkelijk groeide de Verdejo eerst in Noord-Afrika. Het verhaal gaat dat de druif vervolgens door de Noord-Afrikanen is meegenomen naar Spanje. En dat komt goed uit, want doordat de druif goed tegen droogte kan, is het Spaande klimaat perfect. Voor het beste resultaat wordt de Verdejo ‘s nachts geoogst en na plukken zo snel mogelijk geperst. Het gaat hier met name om jonge druiven, gezien deze frisse fruitigheid en een goede zuurgraad bevatten.

  Karakteristieke Verdejo wijn

  Een glas Verdejo zit vol zomerse smaken als appel, peer en citrus verwachten. Ook vind je vaak tonen van bloemen en kruiden. De smaak is hierdoor licht, zacht-kruidig en enigszins bitter. Wanneer de rijping plaatsvindt op eikenhout, dan komen er vollere smaken vrij en soms zelfs licht rokerig met tonen van noten, amandel en honing.

  In principe heeft de druif genoeg kracht, body en balans van zichzelf om een mooie en volwaardige wijn voort te bergen. Toch wordt de drank weleens geblend met de Sauvignon Blanc om extra frisheid te creëeren. Dit maakt het de perfecte wijn om te drinken op het terras.

  verdejo wijn bestellen bij Heeren van de Wijn

  Borrelen met Verdejo

  Een feestje, een borrel of gewoon een middag in de zon, het openen van een Verdejo is altijd een goed idee! Niet zo gek dus dat je deze mooie wijn kunt terugvinden in verschillende wijnpakketten. Zo zit de Nius Verdejo zowel in ons proefpakket Nius als het Spaanse borrelpakket. Hoewel er ieder jaar een nieuw blend wordt samengesteld, bestaat het grootste gedeelte van de wijn grotendeels uit Verdejo en wordt het aangevuld met Sauvignon Blanc. Kies je voor ons houtgelagerde proefpakket, dan kun je onder meer genieten van de Ademan Verdejo, gemaakt van 100% Verdejo en met aroma’s van geroosterde kruiden en venkel.

  LAAT JE VERRASSEN

  Wijnpakketten met Verdejo

   Proefpakket Houtgelagerd

   73,95
   Dit pakket bestaat uit echte krachtpatsers! Zes heerlijke wijnen die allemaal houtlagering hebben gehad. Dit zorgt voor een mooie, volle

   Borrelpakket Spanje

   42,00
   Een heer-lijk borrelpakket met de Spaanse Nius Verdejo en Zinio Crianza. In het pakket vind je ook een stukje kaas,

   Wat eet je bij Verdejo?

   Een heerlijk glas Verdejo kun je prima op zichzelf drinken. Toch is het ook een ideale wijn voor bij de borrel. Bovendien is de druif goed te combineren met verschillende gerechten. De meeste van deze wijnen passen erg goed bij kip en citroen. Wat dacht je bijvoorbeeld van een stuk kip met geroosterde groenten? Lekker voor bij de barbecue. Is de druif wat langer gerijpt, dan past het weer bij een romig gerecht, zoals een varkenskarbonade met een romige saus. Ook tapas, schaal- en schelpdieren, pastagerechten en salades gaan goed samen met deze druif.

   Wil je nog meer weten?

   Stel gerust jouw vraag per mail aan ons via info@heerenvandewijn.nl of bel ons op 0318-514900.
   Of ga terug naar onze klantenservice voor andere onderwerpen.