Besserat de Bellefon Blanc de Noirs wordt gemaakt van alleen de mooiste Pinot Noir druiven. Een Champagne die uitblinkt door zijn intense smaak explosie en een fluwelig mondgevoel weergeeft. Wat een top glas! bijvoorbeeld ook prachtig ook te combineren met koude vlees schotels. Een ware lofzang voor de zintuigen!
Het Champagnehuis Besserat de Bellefon heeft een behoorlijke geschiedenis, het huis maakt al sinds 1843 Champagne. Wanneer in 1920 Yvonne de Meric de Bellefon trouwt met Edmond Besserat, voegde men de namen samen en werd het Champagnehuis een officieel feit. De stijl van het huis Besserat de Bellefon werd in 1930 geboren. Edmond was samen met de manager van het befaamde Parijse restaurant La Samaritaine de Luxe, deze gaf aan op zoek te zijn naar een hoog gastronomisch inzetbare Champagne met een romige smaak. Als Besserat de Bellefon deze kon creeren bestelde ze wel 1.000 flessen in plaats van 100.
Anno nu is oenoloog en keldermeester Cedric Thieubault degene die de verfijnde stijl weet te waarborgen, Philippe Baijot is directeur. Blanc de Noirs is een assemblage van Pinot Noir druiven. De zachte mousse wordt gecreerd door.dat er minder liquer de tirage gebruikt wordt, er ontstaat een elegante en delicate Champagne met een krachtige smaak, welke bijzonder mooi in balans is. We proeven een rijpe tonen, exotisch fruit, donkere pruim en grapefruit in de finale, de Champagne heeft een prachtige lang aanhoudende mousse met een intense volle smaak met een zijdezacht mondgevoel.
Beoordelingen
Er zijn nog geen beoordelingen.