De Cava Masia de la Luz heeft een prachtige parelende mousse, een feest van verkenning door groene appel, fijne citrus en een subtiele honingtoets. De Cava geeft een sprankelend fris mondgevoel, heeft een goede smaak en past bij vele momenten. De Masia de Luz is een geweldige starter op feestjes of voor een diner, maar ook heerlijk met bijvoorbeeld sushi.
Cava is een Spaanse mousserende kwaliteitswijn gemaakt op traditionele wijzen, deze komt zeer overeen met de manier waarop een champagne geproduceerd wordt. Hierbij wordt een tweede gisting, de rijping en het dégorgement vanuit één en dezelfde fles gedaan. Dit proces geeft de wijn een prachtige structuur en intense smaak. Door de gebruikte druivenrassen heeft een basis cava vaak een verfrissende smaak en drinkt deze heerlijk lichtvoetig. In een cava zijn diverse druivenrassen toegestaan, maar de meest voorkomende en gebruikte druivenrassen zijn; macabeo, parellada en xarel·lo, daarnaast zien we ook vaak chardonnay en malvasia riojana. De DO Cava is een zeer unieke beschermde oorsprong benaming, waarbij het hart van de DO in de Penedès ligt. Cava mag daarnaast nog in zes andere districten geproduceerd worden en is hierdoor de enige DO die niet aan een streek verbonden is. Cava Masia de la Luz is een hele fijne cava die geproduceerd wordt door het bekende huis Pere Ventura. Zij rijpen de wijn minimaal 9 maanden op zijn lie, hierna wordt deze verwijderd, waarna de cava wordt afgevuld en voorzien van een kurk met muselet. Een cavakurk is altijd voorzien van een sterretje aan de onderkant om zo ook de authenticiteit te benadrukken. Masia de la Luz is een blend van de druivenrassen macabeo, parellada, xarel·lo.
Beoordelingen
Er zijn nog geen beoordelingen.