Bij het inschenken van onze Cava zie je de bubbeltjes als een parelsnoer naar boven komen, dit geeft al gelijk een blij gevoel! De Cava ligt minimaal 9 maanden in de kelders om zo sprankelend fris naar buiten te komen. Je herkent tonen van frisse groene appel, fijne citrus en een subtiele honingtoets als afsluiting in de afdronk. Deze Cava is een geweldige start voor een feestje, maar doe eens gek en drink hem ook zonder reden voor een feestje. Wist je dat de Cava ook een heerlijke begeleider is van gerechten met pit?
Deze Cava wordt gemaakt van de Macabeo, Parellada en Xarel·lo druiven, dé bekende Cava druiven. Een assemblage van de basiswijn wordt met grote geheimzinnigheid van de keldermeester gemaakt. Na de assemblage volgt een opleg op de fles van 9 maanden, hier geschiedt een tweede gisting op de fles. Net als in Champagne ontstaat er een fijne structuur van belletjes op de fles. Na het mechanisch of handmatig opschudden van de fles, zodat het dode gistmateriaal naar de hals van de fles zakt, worden de flessen ondergedompeld in een bad van zoutoplossing. Dit is nodig om het bezinksel te laten bevriezen. Na het openen van de fles schiet het propje bezinksel onder druk uit de fles. De heldere wijn wordt afgevuld met een likeur van het huis en voorzien van een kurk met muselet zodat de kurk op zijn plaats blijft zitten. Op de kurk zie je een sterretje staan, dit laat zien dat de Cava volgens ‘méthode traditionnelle’ wordt gemaakt.
Meer dan 90% van alle Cava’s komen uit de Penedès streek, maar Spanje heeft nog een paar andere streken waar de D.O. Cava gebruikt mag worden. Hiermee is dit de enige D.O. die niet verbonden is aan een streek.
Beoordelingen
Er zijn nog geen beoordelingen.