Wijnhuis Aldea is opgericht door de wijn wetenschapper Manuel Gil. Hij heeft verschillende wijnbouw en oenologie studies gevolgd in onder andere de Bordeaux. Hierna kreeg hij hoge functies in grote wijnhuizen, maar toch streefde Manuel naar meer, naar een eigen wijnhuis! In 2004 was het dan zo ver, Manuel richtte Producto de Aldea op. Hij wilde betaalbare wijnen van goede kwaliteit maken.
De wijngaarden van deze alcoholvrije wijn liggen tussen de provincies Cuenca en Toledo, in het oosten van Spanje. De wijngaarden liggen op zo’n 600 Ã 700 meter hoogte. ‘s Zomers is het overdag lekker warm en ‘s nachts kunnen de druiven dan even bijkomen met een verfrissende wind. Door het temperatuurverschil ontwikkelen de druiven goede tannines, dit maakt het gebied perfect voor blauwe druivensoorten!
Voor deze alcoholvrije wijn wordt de Tempranillo druif gebruikt, dé favoriete blauwe druif van Spanje. Alleen een selectie van de beste druiven worden gebruikt. Eerst wordt een ‘normale’ basiswijn gemaakt, deze wordt met de ‘spinning cone’ techniek alcoholvrij gemaakt. Dit alcohol-verwijder systeem heeft draaiende kegelvormige kolommen, dat gebruik maakt van een two-stage methode voor het scheiden van vluchtige aroma’s- en essences en alcohol. De draaiende kegelvormige kolommen worden gebruikt in een vorm van vacuümdestillatie bij lage temperatuur om de alcohol voorzichtig uit de wijn te extraheren. Hierdoor wordt het effect op de smaak van de wijn behouden.
Je herkent fruitige tonen, viooltjes, donkere bessen, vanille en een beetje karamel.
Beoordelingen
Er zijn nog geen beoordelingen.