Bij Domaine Vincent Wengier houden wat zij doen! Dit zorgt ervoor dat zij zichzelf iedere keer weer overtreffen en steeds hoger mikken bij iedere uitdaging die op hun pad komt.
In 1983 begon vader Alain het familie wijnhuis door de eerste Chablis wijnstokken aan te planten. Zoon Vincent kwam in 1998 bij het wijnbedrijf, ondertussen is het familie wijnhuis al 40 jaar aan het groeien. In 2018 heeft Vincent zijn eerste wijnen gebotteld en sinds 2019 is de Wengier wijngaard HVE (High Enviromental Value) gecertificeerd. 2020 markeert het begin van de omschakeling naar biologische landbouw en vanaf de 2023 oogst is het wijnhuis biologisch gecertificeerd.
Vandaag de dag opereert Domaine Wengier op 26 hectare aan wijnstokken verdeeld over 4 appellaties: Chablis, Petit Chablis, Aligoté en Bourgogne Chardonnay. De wijnstokken staan in smalle rijen, dit is typisch voor de Bourgogne.
De maceratie duurt minimaal tien dagen, waarbij de wij twee keer per dag rondgepompt wordt. Na het persen wordt de wijn in Bourgondische vaten van 228 liter gedaan, voor een rijpingsperiode van ongeveer een jaar.
De wijn heeft een aroma van rood fruit en morellen kersen. De smaak is genereus, in evenwicht gehouden door de heerlijke fruitige frisheid. De tannines zijn soepel en smelten weg in je mond. Een klassieke rode Bourgogne wijn! Lekker met een Époisses Berthaut of rustique Camembert.