Alles over onze heerlijke Australische wijn

De wereld van wijn strekt zich uit over vele continenten. Australië heeft de afgelopen decennia haar plaats stevig veroverd als een toonaangevend wijnland. De wijngaarden die zich uitstrekken over het landschap van dit content produceren gewilde wijnen, die zeker in de smaak zullen vallen voor menig wijnliefhebbers. Van krachtige rode wijnen tot verfijnde witte wijnen.  Maak je klaar om je  zintuigen te prikkelen en de diversiteit aan Australische wijnen te ervaren.

VOL EN KRACHTIG

Wijnen uit Australië

  Berton Vineyards Metal Label The Black Shiraz

  10,95
  Berton Vineyards werd in 1996 opgericht door Bob en Cherie Berton. Deze wijngaard is een sub regio van de bekende

  Berton Vineyards Metal Label The White Viognier

  10,95
  Berton Vineyards in 1996 opgericht door Bob en Cherie Berton. Ze begonnen met Chardonnay, welke ze in eerste instantie uitbreidde

  Barramundi Shiraz

  7,95
  Barramundi is een Australisch wijnhuis dat al bestaat sinds de jaren ’80, het huis ligt in Murray-Darling. De eerste Barramundi

  Barramundi Shiraz Petit Verdot

  7,95
  Barramundi is een Australisch wijnhuis dat al bestaat sinds de jaren ’80, het huis ligt in Murray-Darling. De eerste Barramundi

  De geschiedenis van Australische wijn

  De geschiedenis van Australische wijn strekt zich uit tot ver voor de eerste Europese nederzettingen. Eind 18de eeuw brachten Europese kolonisten wijnstokken naar Australië. Pas in de 19de eeuw begon de wijnindustrie echt te groeien. Gedurende die eeuw was er een flinke toestroom aan Duitse en Franse immigranten. Zij brachten hun expertise en kennis van wijn maken naar het land. Dit resulteerde in een verscheidenheid aan wijngaarden en de oprichting van wijnhuizen. Het land begon eerst vooral met de productie van versterkte wijnen.  Echter in de jaren ’60 verschoof de aandacht naar de zoete en mousserende wijnen. Pas later, kwam de nadruk ook te liggen op de productie van rode wijnen.

  De druiven uit Australië

  In de uitgestrekte wijngaarden van Australië gedijen diverse druivensoorten. Elk van deze druivensoorten dragen bij aan de verfijnde wijnen die het land voortbrengt. Bijvoorbeeld, de Chardonnay met zijn fruitige smaken, de Petit Verdot met een diepe en intense smaak. Of de gewaardeerde Pinot Grigio, die bekend staat om een fris en levend karakter. Al deze flessen zijn een ware smaaksensatie die je niet teleur zullen stellen. Bij Heeren Van De Wijn selecteren wij alleen maar de beste wijnen. Wij laten jou graag kennis maken met het diverse aanbod dat Australië biedt.

  Druivenras Australië

  Rode wijn uit Australië

  Het land staat bekend om zijn verbluffende rode wijnen. Een van de grootste hierin is de Shiraz. De collectie zal ongetwijfeld de zintuigen prikkelen van liefhebbers die genieten van diepte en complexiteit. Of je nu meer houdt van de krachtige Shiraz, de subtiliteit van de Pinot Noir, of de kruidige tonen van een Petit Verdot, elke fles biedt een heerlijke ervaring. Laat je verrassen door het unieke smaakprofiel van de rode wijnen.

  Australische witte wijn

  Voor de liefhebbers van witte wijnen zal de selectie een waar genot zijn. Of je voorkeur meer uitgaat naar de levendige tonen van de Chardonnay, de frisse smaak van de Pinot Grigio of de bloemige aroma’s van de Viognier, elke druivenras zal jou zeker enthousiast maken. Ontdek de fruitige, kruidige en karakteristieke smaken van de Australische witte wijnen. Ervaar zelf wat deze wijnen zo uniek maakt en waarom wij voor deze selectie hebben gekozen!

  Wijn en spijs: wat eet je bij Australische wijn?

  Als het gaat om het combineren van wijnen met gerechten, biedt de diversiteit van deze wijnindustrie eindeloze mogelijkheden. Voor rode wijnen zoals Shiraz, past gegrild rood vlees of kruidige gerechten. Voor de Chardonnay en Viognier wijnliefhebbers vormen visgerechten, romige pasta’s en kipgerechten een uitstekende keuze.

  Heeren Van De Wijn heeft met zorg een overheerlijke selectie geselecteerd. Waag je aan deze diversiteit en ontdek wat jouw smaakpapillen prikkelt. Experimenteer zelf met combinaties en ontdek wat jouw perfecte match is.

  Neem een kijkje in ons assortiment en probeer onze overheerlijke wijnen. Breng een bezoek aan onze winkel of shop online verder en ervaar zelf de heerlijke wereld van Australische wijn.

  Wil je nog meer weten?

  Stel gerust jouw vraag per mail aan ons via info@heerenvandewijn.nl of bel ons op 0318-514900.
  Of ga naar onze klantenservice voor andere onderwerpen.