Besserat de Bellefon Bleu Brut Champagne met karakter, finesse en een tikkeltje ondeugend
Deze champagne jubelt in je glas. De dansende belletjes van de zeer zachte mousse toveren al een glimlach op je gezicht nog vóór je proeft. En dat proefmoment? Pure elegantie. Een zijdezacht mondgevoel, intense smaak en verfijnde tonen van wilde perzik, Reine Claude, abrikoos en een vleugje hazelnootpraliné. Hiermee wil je maar één ding: proosten. Vive la vie!
Het champagnehuis Besserat de Bellefon, opgericht in 1843, heeft inmiddels helemaal de ‘look and feel’ van nu. Geen klassieke etiketten, maar een frisse, maritieme en licht brutale stijl. Toch blijft de champagne zelf een klassieke topper – een echte lofzang voor de zintuigen. Toen Yvonne de Meric de Bellefon in 1920 trouwde met Edmond Besserat, ontstond de naam Besserat de Bellefon. Rond 1930 vroeg de manager van het beroemde La Samaritaine Paris aan Edmond om een champagne met een romige structuur – perfect voor gastronomie. Hij kreeg niet 100 flessen, maar direct 1.000. De rest is geschiedenis.
Vandaag waakt oenoloog Cédric Thiébault over die elegante huisstijl. Hij werkt met druiven van Grand Cru en Premier Cru-wijngaarden uit onder meer Avize, Bouzy, Chouilly en Cramant. De zachte mousse ontstaat doordat er minder ‘liqueur de tirage’ wordt toegevoegd, hét geheim van deze delicate stijl.
De assemblage van de Bleu Brut bestaat uit 45% meunier, 35% chardonnay en 20% pinot noir. Het huis straalt klasse uit, maar met een moderne twist. Geen wonder dat deze champagne wordt omarmd door niemand minder dan Brigitte Bardot. Haar initialen BB, maar vooral haar klassieke schoonheid en uitdagende karakter, sluiten naadloos aan bij deze bubble of love.
Beoordelingen
Er zijn nog geen beoordelingen.