Domein Holset is opgericht in 2008 door Marianne Blijdesteijn en Erik Leferink in het plaatsje Holset. Het domein heeft 12 hectare, waarvan er inmiddels 7,5 aangeplant zijn als wijngaard. Domein Holset valt binnen de grenzen van twee verschillende BOB’s (Beschermde Oorsprong Benaming), die van BOB Mergellanden BOB Vijlen. Er wordt zowel gewerkt met hybride rassen als edele rassen, de huidige aanplant bestaat uit Souvignir Gris, Johanitter, Cabernet Blanc, Chardonnay en Pinot Noir. Het bijzondere aan domein Holset is dat zij zich als enige Nederlandse wijnbedrijf volledig toe hebben gelegd op mousserende wijn met een tweede gisting op de fles. Sinds 2020 doen zij dit ook volledig in eigen beheer in hun BubbelProductieKelder vlakbij het wijndomein.
Een bezoekje aan domein Holset is zeker te moeite waard. Je kunt hier slapen in prachtige thema kamers, een rondleiding door de wijngaarden krijgen, proeven in het proeflokaal en wat lekkers mee naar huis nemen in de winkel.
De Prins van Holset is een mousserende wijn gemaakt van Souvignir Gris en Johanitter. De druiven worden met hand de hand geplukt en vervolgens en vervolgens gevinificeerd volgens de methode traditionelle. Vervolgens krijgt de wijn nog 36 maanden rijping op de gistcelletjes. Het een stevige krachtige mousserende wijn met aroma’s van perzik, abrikoos en wat kruidigheid.