Deze champagne jubelt in je glas, de dansende belletjes van de zeer zachte mousse, toveren al een glimlach als je ernaar kijkt. De champagne heeft een intense smaak en zijdezacht mondgevoel, wilde perzik, Reine Claude, abrikoos en een klein tikje hazelnoot praliné. Hiermee wil je proosten, “Vive la vie!”
Het champagnehuis Besserat de Bellefon heeft sinds een aantal jaar helemaal de ‘look and feel’ van nu. Niks geen klassieke etiketten, maar fris, maritiem en een tikje uitdagend. De champagne is daarentegen al heel lang een klassieke topper en zorgt voor een ware lofzang voor de zintuigen! Het champagnehuis maakt al sinds 1843 champagne. Wanneer in 1920 Yvonne de Meric de Bellefon trouwt met Edmond Besserat, voegde men de namen samen en werd het huis als Besserat de Bellefon een feit. Rond 1930 was Edmond samen met de manager van het befaamde La Samaritaine Paris, deze gaf aan op zoek te zijn naar een hoog gastronomisch inzetbare champagne met een romige smaak. Als Besserat de Bellefon deze kon creëren bestelde ze wel 1.000 flessen in plaats van 100, de rest is geschiedenis. Anno nu is oenoloog en keldermeester Cédric Thiébault degene die de verfijnde stijl nog altijd weet te waarborgen. Hij gebruikt druiven van Grand Cru en Premier Cru wijngaarden uit de gemeenten Avize, Bouzy, Chouilly en Cramant. De zachte mousse wordt gecreëerd doordat er minder ‘liqueur de tirage’ wordt gebruikt. Zo ontstaat er een elegante en delicate champagne met een intense smaak, en perfecte balans. Men gebruikt voor de Bleu Brut een assemblage van meunier 45%, chardonnay 35% en pinot noir 20%. De weg die het huis heeft ingeslagen, het BB-gevoel meegeven wordt door niemand minder dan Brigitte Bardot omarmt. Deze iconische dame deelt dezelfde initialen , BB, maar het is vooral haar klassieke schoonheid en uitdagende karakter waarmee we deze ‘bubble of love’ vol trots presenteren.
Beoordelingen
Er zijn nog geen beoordelingen.