Domaine de Pellehaut heeft al een lange historie als het op wijnbouw aankomt. De streek is van oudsher de streek van de armangac. Deze sporen zijn nog overal voelbaar, vooral de aanplant en gebruik van druivenrassen als Ugni Blanc, Colombard en de Gros- en Petit Manseng verwijzen hiernaar. De druivenrassen werden in eerste instantie niet goed genoeg bevonden voor kwaliteitswijnen, maar meer kennis in combinatie met de juiste technieken laat menig wijnliefhebber aangenaam verrassen. Pellehaut is vanuit beginsel dan ook echt een armangac huis, dit maken ze dan ook nog steeds vol trots. De wens om ook wijn te maken, is hier briljant aan toegevoegd. In de jaren ’80 is de familie Béraut begonnen met het maken van wijnen, met bijzonder veel succes.
De Harmonie de Gascogne is een blend van de druiven Ugni Blanc, Colombard, Sauvignon, Gros Manseng, Petit Manseng en Chardonnay. Bij het wijnmaken komt de nadruk te liggen op een frisse wijn. De oogsten beginnen al vroeg in de ochtend, om de druiven zo min mogelijk kans te geven om al te starten met het gisten. Hierna ondergaan de druiven een koude schilweking om zoveel mogelijk smaak en extractie te verkrijgen. Dit is bij de Harmonie zeker gelukt! Een frisse en zeer smaakvolle wijn, de stuivende aroma’s van verborgen tuinen komen je tegemoet. We proeven citrus, perzik, bloemige tonen, pompelmoes, vlierbes. Sappig, prikkelend en met een meer dan oké afdronk.
Harmonie de Gascogne is de uitgelezen aperitief wijn, maar misstaat allesbehalve bij een heerlijke lunch of subtiel voorgerecht met gevogelte of vis.