Wijnblog

Stiegelmar wijnmaker in Gols

Stiegelmar-wijnmaker-in-Gols

Ons wijnhuis is gelegen in de gemeente Gols en werd in 1956 opgericht door John en Theresia Stiegelmar.
Na verloop van tijd, en na de overname van de activiteiten door de zonen Hans, Gerhard Walter groeide ons bedrijf uit tot een wijngoed met 32 hectare wijngaarden, waar de hoogste kwaliteit regio-typische rassen worden geteeld.

Succes door vier generaties
Wij zijn een familie, die nu vier generaties lang al wijn maken.
De familie en de cohesie binnen het gezin zijn onze topprioriteit.
Het is belangrijk voor ons om een ​​goede traditie voort te zetten en innovatieve ideeën van de jongere generatie, de ontwikkeling en het succes van onze wijnmakerij te promoten.

Onze Wijngaarden
Onze wijngaarden bevinden zich op de Parndorfer bergen, deze hellingen die zich uitstrekken tot de Neusiedlersee worden algemeen aangeduid als Heideboden.
Een van onze beste locaties is de Ungerberg, die is beplant met meer dan 30 jaar oude wijnstokken Zweigelt.
Het is heel belangrijk voor ons om de bestaande materialen en de bodem optimaal te gebruiken om complexe wijnen te verkrijgen.

Het Klimaat
Het milde klimaat van het meer van Neusiedlersee , een van de grootste meren in Europa, evenals het groot aantal zonuren zorgt voor een zeer gunstig klimaat, wat zorgt voor sterke witte, rode en dessert wijnen.
De selectie van rassen, waarbij de aandacht vooral op inheemse rassen zoals Zweigelt, Pinot Blanc en Muscat Ottonel wordt aangevuld door de internationaal bekende rassen, zoals Chardonnay, Cabernet Sauvignon en Merlot.