Wijnblog

Wijn en lekkere bittergarnituren

WIjn-en-lekkere-bittergarnituren

Welke wijn bij een tafel vol lekkers ?

Pincho’s, crostini’s, gedroogde worsten, dun gesneden ham, kaas….

Je kent dat wel, je bent op vakantie, of je gaat dit weekend naar een lekker terras…en je denkt aan niets anders dan een plank met pincho’s belegd met mooie garnituren. Hierbij nog wat verschillende worstsoorten en misschien wel een kaasplank met de minder bekenden regionale top kazen. Wat ga je dan drinken? Welke smaakcombinaties maak je?
Omdat je veel verschillende smaken wilt combineren is het goed om een allrounder te kiezen, niet te licht maar ook geen kolossale zware jongen. Vaak moet je nog wat uurtjes verder en staat er nog een smakelijk diner op je te wachten. Een Pinot grigio, Cava Brut of een niet te zwaar glas Valpolicella wijn kan erg lekker zijn… Ga je wat langer aan de borrel bouw het dan op en proef eens wat verschillende stijlen..start met een droge bubbel, dan fris en mineralig droog, een rosĆ© met power, naar wat vetter wit of rood met wat kruidigheid…

En bestel je een schaal met bitterballen…..neem dan gewoon een koud glas Pils (ook heerlijk)