Wijnblog

Spanje schrijft wijn geschiedenis ! 100 punten Parker

Spanje-schrijft-wijn-geschiedenis-100-punten-parker

Spanje schrijft wijn geschiedenis ! 100 punten Parker

Dit wonder uit Spanje is nog niet op de markt verkrijgbaar, maar heeft nu al geschiedenis geschreven. De Castillo Ygay Blanc Special Gran Reserva 1986 verdiende tijdens een historische tasting 100 punten Parker. Hiermee werd het de eerste witte wijn in de geschiedenis van Spanje die ooit 100 punten haalde. Vanaf nu is deze Castillo Ygay blanc Special Gran Reserva gekroond tot keizer van Spanje…

Luis Gutierrez, die verantwoordelijk is voor de boordeling en de 100 punten heeft toegekend aan deze wijn zegt dat het “een van de beste witte wijnen is die ik heb geproefd in mijn leven” Dat deze witte wijn de 100 punten krijgt is uniek te noemen. Marqués de Murrieta is een serieus en eerlijk bedrijf dat al sinds 165 jaar zeldzame wijnen op de markt brengt.

Robert Parker en zijn team hebben een verticale proeverij van Castillo Ygay Gran Reserva beoordeeld. Van het jaar 1919 tot 1986 en onder deze wijnen kregen er 2 ook toppunten van Parker. De Ygay special 1919 en 1932 werden heel hoog gewaardeerd. Hiermee kun je gelijk zeggen dat het een wijn in huis heeft dat al 100 jaar hoge scores weet te bereiken.

We hopen binnen enkele weken een aantal exemplaren in huis te krijgen voor de absolute liefhebber van dit vloeibaar goud..

Ben je ondertussen nieuwschierig geworden en wil je alvast iets kopen van dit prachtige wijnhuis? Shop dan even verder of kom langs in een van onze “proeflokalen en wijnwinkels”

Meer weten en proeven?

Kom dan 5 oktober naar het Winemakers diner en masterclass van Marqués de Murrieta in restaurant O’Mundo te Wageningen. Pablo Gonzales komt speciaal over vanuit Spanje en neemt bijzondere kelderschatten mee.

Het programma start om 18.00 uur en duurt tot 21.30 uur.
Ontvangst, masterclass, diner met wijnen van Marqués de Murrieta..
Bijdrage 85,- per persoon.

Inschrijven kan via ons; info@heerenvandewijn.nl 0318-514900
of info@hoteldewereld.nl 0317-460444
Er zijn maar een beperkt aantal plekken dus wacht niet te lang…