Wijnblog

Weissburgunder van Stiegelmar

Weissburgunder-van-Stiegelmar

Wijnblogger Mirjam van Houten

Hoi! Mijn naam is Mirjam van Houten en ben verslingerd aan het proeven van wijnen. Ik heb 2 jaar geleden de Vinologen opleiding gedaan en vorig jaar de Sommelier- Gastronomie opleiding bij Peter Klosse afgerond.

Nu werd ik een paar weken geleden gevraagd door Heeren van de Wijn om te bloggen over wijnen, wat ik ontzettend leuk vindt! Ik ben altijd met wijnen bezig en zit in een aantal proefgroepen en het is ontzettend leerzaam om regelmatig een wijn eens goed te analyseren.

De eerste wijn die ik heb geproefd van Heeren van de Wijn is de Weissburgunder oftewel Pinot Blanc van wijnhuis Stiegelmar uit Oostenrijk. De Weissburgunder wordt steeds populairder in Oostenrijk en dat is begrijpelijk want het is een heerlijk frisse wijn. In de neus geuren van ananas, mango en perzik en een klein beetje de frisse geuren van gras. In de smaak ook tonen van perzik en ananas met een aangenaam bittertje op de achtergrond. De wijn heeft lichte zuren en is heel goed te drinken als aperitief. Maar past ook goed bij lichte salades met bijvoorbeeld stukjes mango of schaal-en schelpdieren.

Tot de volgende blog !

Mirjam