Wijnblog

Kerst!

kerst

Wat schenk jij met kerst?

Heel langzaam wordt alles omgetoverd in kerstsfeer. De afgelopen dagen werd on land zelfs magisch wit. Straten hangen vol kerstlichtjes en bij het avondrondje met de hond zie ik dat de meeste huiskamers al een prachtige boom hebben staan. Kerst wordt besproken en met wie je dit viert, of er cadeautjes onder de boom komen, waar we het vieren en vooral ook wat gaan we eten! Restaurants presenteren de meest prachtige diners met kerst, maar ook thuis kan je natuurlijk helemaal los gaan. Het kerstdiner kun je tot in de puntjes voorbereiden. Van workshops tot proefdagen, onze supermarkten zijn tegenwoordig helemaal hip en hot als het op onze smaak aankomt. Wijnen worden er ook bij gepresenteerd, neem deze hierbij en die smaakt goed daarbij. Als het combineren van wijn en spijs zo appeltje-eitje is, waarom is het dan toch vaak nog zo’n tegenvaller?

Wijn en eten kunnen de meest fantastische smaken in elkaar versterken, maar net zo goed als dat fantastische versterkt wordt, kan ook juist dat mindere sterk naar voren komen en dat wil je nou net niet, toch?! Wijn combineren met eten hangt niet alleen af van het soort vlees of vis wat je gebruikt, maar ook van de manier waarop je dit bereidt. Ga je het vlees of de vis grillen, bakken, roosteren, stomen, maar ook wat wordt de saus en welke ingrediënten en garnituren gebruik je er naast. Welke kruiden en de structuur spelen ook een rol. Dit stop je in een grote mix kom en dan komt de juiste wijn eruit rollen. Soms springt één wijn eruit, maar vaker voldoen meerdere wijnen aan het bijpassende beeld! De kennis van de wijn is hierin zo belangrijk en laten wij bij Heeren van de Wijn daar nou net wat vanaf weten! Dus ik zou zeggen, aarzel niet en kom met je geplande kerstdiner naar ons. Samen met jou maken we het kerstdiner tot “één om nooit meer te vergeten”.

Wil je met kerst gewoon een mooie en vooral lekkere wijn drinken, dan ben je uiteraard ook van harte welkom om je wijn te komen halen! Wij zijn tot in de puntjes voorbereid en heb je wel een wijn op het oog, maar heb je geen idee waar deze mooi bij smaakt, dan hebben wij daar vast een passend gerecht bij. Ook hebben wij voor de kerst zeker wat bijzondere wijnen in huis gehaald, dus kom vooral even langs!

Allemaal een hele mooie kerst gewenst.
Esther Zwanink Stevens