Wijnblog

Prowein 2019 is een feit!

prowein-2019-is-een-feit

Prowein 2019 is weer een feit, voor wijnkenners klinkt Prowein misschien heel bekent, maar wat is het nu eigenlijk?
Prowein is de grootste beurs in Europa op het gebied van wijn, het is in Düsseldorf. Wellicht de meest imposante plek voor wijnliefhebbers. Er zijn zoveel wijnen, dat je bijna door de bomen het bos niet meer ziet. Prowein is een trade fair, waar alle highlights en trends worden gepresenteerd, maar waar absoluut de klassieke wijnen, de kleinere wijnhuizen en de nieuwkomers ook een podium hebben. Met 7.000 exploitanten uit wel 60 verschillende landen en met 60.000 bezoekers is Prowein ook een heel kleurrijk geheel, met een bonte verzameling van allerlei mensen. Alleen hierom is het de moeite waard de beurs te bezoeken!

Prowein is ook heel veel ontdekken op het gebied van wijn, aan het einde van de dag kun je ook constateren dat niet iedereen alle wijn uitgespuugd heeft, maar eerlijk is eerlijk, sommige wijnen zijn zo mooi dat je dit ook helemaal niet wilt!
Heeren van de Wijn ging dit jaar weer de beurs op om mooie wijnen te ontdekken, te kijken wat de trends worden en natuurlijk om onze eigen wijnhuizen te begroeten! Om te beginnen met de huizen, welke wij zelf importeren, want ook zij hadden zeker wat nieuws te melden. Het Champagnehuis Besserat de Bellefon introduceerde hun nieuwe uitstraling! Het Champagnehuis krijgt een hele frisse uitstraling, ‘Bretons’ zou ik het noemen! De dubbele B krijgt een nadrukkelijk statement, vooral ook omdat Brigitte Bardot haar memorabele foto’s deelt met Besserat de Bellefon. De Champagne blijft ongewijzigd geweldig, heerlijke zachte bubbels en een hele fijne dronk, in de gehele lijn!

Van de Champagne gaan we door naar het fantastische huis Endrizzi uit Trentino, Lisa en Daniele hadden weer iets te geks bedacht! Ze hebben wijngaarden in de Maremma en in Trentino, deze hebben ze samen gevoegd in een blend! ‘Dalis Rosso’, echt een glas dat knoept van het fruit met mooie zachte tannine, en …. licht gekoeld smaakt hij fantastisch. Super ook om hem in te zetten bij een zomerse bbq, heerlijk bij wat stevigere vis of gewoon om zo vat te snoepen.

Patrizia en Mauro van Corte Figaretto waren er zeker ook, hun wijnen zijn gewoon top Valpolicella! Wel leuk om te weten is dat de nieuwe jaargang van ‘Secco di Corte’ 100% Garganega is, dit is de druif van de Soave. Het is ook weer een heerlijk glas geworden. Rivetto was er uiteraard ook! Onze vrienden uit Piemonte hebben bijna puur goud in de fles zitten, prachtige Barolo’s van diverse wijngaarden, een Barbaresco om bij weg te zwijmelen, de Barbera Zio Nando ziet zwart van het fruit en de Nasscetta is onmiskent een top witte wijn. Rivetto is een zo’n wijnhuis waar alles klopt, ze werken compleet biologisch en hebben vanaf dit jaar ook de certificering hiervoor. Het is absoluut wat kostbaarder, maar zo mooi en lekker!

Onze Oostenrijkse vrienden van Stiegelmar hadden de nieuwe jaargangen al staan, ik twijfel er niet aan dat jullie hier weer van gaan genieten. Verder hebben wij vooral ook weer hier en daar geproefd en goed gekeken waar we onze waarde wijnliefhebbende klanten mee kunnen verassen, dit is zeker een bijzonder aangename taak, kan ik je meedelen. We hebben in ieder geval ons uiterste best gedaan om ons goed te oriënteren op de huidige wijnmarkt. Missie geslaagd!

Kom snel langs bij een van onze winkels of op kijk gerust op de website, we proberen je regelmatig te verassen.
Geniet!
Esther team Heeren van de Wijn