Wijnblog

2018…een prachtig jaar!

We blikken terug op een mooi jaar. Natuurlijk waren er dalen en bergen, mooie momenten en iets mindere. In de eerste plaats willen we iedereen bedanken die een bezoek heeft gebracht aan Heeren van de Wijn, zowel live, in één van onze winkels en de wijnbar, maar ook onze bezoekers op internet. Dank jullie!

Als we in onze gedachten terug gaan in het jaar, komen er vooral goede herinneringen naar boven! Laten we eens beginnen met de Meisjes van de Wijn, steeds vaker waren zij het gezicht op een evenement of feest. Jullie weten ze steeds vaker te vinden voor een spontane proeverij of als item op een te gek feest. Onze meiden zijn voor 2019 gefotografeerd in een prachtige kalender. Natuurlijk was het onze eigen wijnadviserende huisfotograaf Govert Govers, die ze op de gevoelige plaat heeft vastgelegd.

We begonnen het jaar goed met bezoeken van wijnmakers van wijnhuizen, welke wij zelf importeren. Zo was Enrico Rivetto van het magnifieke wijnhuis Rivetto uit Serralunga d’Alba Piemonte, de eerste die een bezoek aan ons bracht. Hij verzorgde een winemakersdinner in Omundo. Vele van jullie wisten de weg te vinden en genoten van de avond. Enrico was niet de enige die onze kant op kwam dit jaar. Patrizia Gandi en Mauro Figaretto van Corte Figaretto, Lisa Endrizzi van Endrizzi, Don Pelayo De La Mata, de 11e Marqués de Vargas. De laatste is van onze nieuwste aanwinst uit de Rioja, met als dubbel dik pluspunt, een huis in Rias Baixas met verrukkelijke Albariño en een parel uit Ribera del Duero. Natuurlijk hebben we onze vrienden van het wijnhuis Quetzal ook mogen begroeten. Super dat jullie er waren! Een naam die hier zeker ook niet mag ontbreken is die van Rudolf Nipius, de Godfather van Nius, jeNius, bioNius en dit jaar ook Nius De Nada! Deze man heeft wijn in al zijn aderen stromen.

Richting de zomer zijn veel van onze wijnen geschonken op tuinfeesten, bbq’s, festivals en warme stranddagen! Als piek hadden we zelf het wijnfeest bij Rivers Marnemoende in IJsselstein. IJsselstein is ook de plaats waar onze wijnbar een echt begrip aan het worden is. Hier zijn wij erg blij mee. Heel snel na de zomer zijn we al begonnen met de voorbereidingen voor de decembermaand. In het najaar hebben we nog wat kleine evenementen gehad als een winemakersdinner en een Champagneproeverij. De Champagneproeverij was een welkomstfeest voor een nieuwe fles in ons midden. Het Champagnehuis “Besserat de Bellefon”, deze is een samenwerking met ons aangegaan. Hier zijn we bijzonder trots op. “Besserat de Bellefon” is een geroemde en geliefde Champagne in Frankrijk en ver daar buiten. Het huis heeft als bijzondere kenmerk dat de Champagne een hele zachte mousse heeft en hierdoor een zijdezacht gevoel in de dronk geeft. Heerlijk om van te smullen zo, maar zeker ook om hem bij hapjes of een diner te schenken. Ik voel bijna dat er een winemakersdinner aan zit te komen. Ben jij er dan bij in 2019?

2019 gaat weer een te gek jaar worden met mooie dinners, proeverijen, evenementen, feestjes of misschien wel een wijncursus!
Het complete team van Heeren van de Wijn wenst iedereen een bruisend 2019!
Heel graag tot ziens!