Wijnblog

Wijn mee op vakantie

wijn-mee-op-vakantie

Ik ga vakantie en neem mee…

De schoolvakanties in Nederland staan altijd garant voor een massale uittocht van onze landgenoten. Heerlijk natuurlijk om op vakantie te gaan, te genieten van een ander land en op te snuiven van alles wat we hier in ons prachtige land eventueel niet hebben

Wij zijn een reislustig volk, maar of we altijd van verassing en avontuur houden, dat betwijfel ik. Vroeger toen we nog op ontdekkingstocht gingen en we de wereldzeeën afspeurden naar iets nieuws, iets bijzonders, toen waren we nog echte helden. De schepen werden vol proviand geladen en gedestilleerd was nu eenmaal een stuk veiliger drinken, zo ver weg op zee. Tegenwoordig gaan we naar Duitsland, Oostenrijk, Italië, Spanje en Frankrijk, om maar even binnen Europa te blijven. De zak aardappels durven we nu wel tuis te laten, maar wat nemen we mee? Ons gedistilleerde water! Ons niet te versmaden druivensapje, in het smaakje wat we het liefst hebben! Dit is zeker geen klaagzang, want voor ons is het absoluut een compliment als uw lievelings wijn mee gaat naar het leukste uitje van het jaar!

Toch wil ik u erop wijzen dat de landen waar we heen gaan prachtige wijnen hebben. En hoe leuk is het om deze smaken te ontdekken en dan na afloop bij ons te komen, om te zien of we ergens in de buurt komen, om na te genieten van het vakantiegevoel! Als u dan terug komt hebben wij uit Oostenrijk een Zweigelt of heerlijke frisse Grünerveltliner. Een aanrader is ook de temperamentvolle jeNius rioja uit Spanje. Wat ook zeker in dit rijtje hoort is de super sappige Valpolicella uit Italie, vlakbij het Gardameer! Ook heerlijke Franse wijnen hebben wij in onze winkel voor u klaar staan, zoals La Tannerie of Petit Paradis. Dit klinkt toch al hemels!

Als ik het eigenlijk zo bekijk is een bezoek aan de Heeren van de Wijn net een mini-cruise door Europa, sterker nog, een wereldreis kun je bij ons maken! Ik zou zeggen pak je slaapzak in en kom een vleug vakantie proeven in onze wereld winkel!