De Chanzy Crémant de Bourgogne is een frisse en lichte wijn met fijne bubbels. De crémant is een blend van de druiven aligoté, pinot noir en klein aandeel chardonnay.
De crémant wordt geproduceerd op de méthode traditionelle, hierbij heeft de wijn minimaal 18 maanden op de lie gerijpt, voor dégorgement. De Chanzy Crémant is heerlijk als aperitief. Deze heerlijke mousserende wijn ook perfect geschonken worden bij diverse desserts of gerechten waarbij een witte vis de hoofdrol heeft.
La Maison Chanzy
Een huis met diepe wortels in Bouzeron, hier creëerde in 1928 Joseph Sordet landgoed Verger d’Exemple. De fundamenten van het huis dateren uit de 16e eeuw. De gewelfde grot is de start voor de historische kelders. In 1974 kocht Daniel Chanzy en zijn vrouw Catherine het domaine, zij verwezenlijkte al hun dromen.
Anno nu bezit Chanzy 70 hectare aan landgoed verdeeld over drie Côtes van de Bourgogne. Dit zijn Côte Chalonnaise, Côte de Beaune en Côte de Nuits. Sinds 2013 beheren M. Stéphane Petrossian en Philippe Der Megreditchian de belangen bij Chanzy en is het huis eigendom van investeringsmaatschappij OLMA. Sinds 2020 is Max Blondelle als wijnmaker verantwoordelijk. De verfijnde en elegante stijl zijn te danken aan zijn manier van werken. Hij creëert, tezamen met het jonge enthousiaste team van Chanzy, een prachtig nieuw hoofdstuk voor Chanzy.
Bij Maison Chanzy wordt iedere fles wijn met passie vervaardigt. Er worden wijnen gecreëerd waarbij het spectaculaire terroir, met de mooiste expressie, wordt geuit. Alle 66 hectare aan wijngaarden van Chanzy zijn High Environmental Value level 3 gecertificeerd. De filosofie van Chanzy is dat je uitsluitend van gezonde wijngaarden goede kwaliteitswijnen produceren. Naast het historische huis in Bouzeron, kun je Maison Chanzy in Puligny-Montrachet bezoeken, compleet met kelders en wijnbar, in het hart van de Grands Crus-route.
De druiven die gebruikt zijn voor deze crémant zijn alle afkomstig uit Côte Chalonnaise.
La vie, Le vin, L’instinct
Beoordelingen
Er zijn nog geen beoordelingen.