Baron de Ley

Voor de productie van Baron de Ley wordt er gebruik gemaakt van verschillende druiven, zoals garnacha, Maturana, Graciano, Garnacha Blanca en Tempranillo. De Spaanse wijn is een robijnrode wijn die eigenlijk meer richting bruin gaat. Het heeft heerlijke aroma’s van rood fruit, tabak, eikenhout specerijen en leer. Bij Heeren van de Wijn hebben we verschillende soorten Baron de Ley wijnen. Geschikt voor elk gelegenheid of diner. 

De elegante robijnrode wijn past uitstekend bij lamsvlees, wildgerechten, varkensrib of pittige kazen. De smaak is zacht, rond, sappig én karaktervol. Kortom, een wijn dat je mond doet smelten. 

Onze Baron de Ley wijnen

De Baron

Baron de Ley is in 1985 opgericht in Rioja door een team van ervaren wijnmakers. Zij kozen een andere aanpak vergeleken met andere wijnboeren in Rioja. Het wijnbedrijf is gevestigd in een voormalig klooster. Daar omheen is er 90 hectare aan grond om zelf druiven te verbouwen. De meesten wijnboeren in Rioja verbouwen de druiven om ze vervolgens te verkopen aan wijnhuizen. Door zowel fruitige als krachtige wijnen te produceren, wil deze wijnsoort een brede groep wijndrinkers bereiken.

Na de vergisting rijpt de wijn nog eens vier maanden in Amerikaanse houten vaten. Deze geven namelijk nog meer smaak af dan Franse vaten en zorgen vaak voor romige kokostonen. Voordat de wijn de markt opkomt, rijpt hij nog eens zes maanden in de fles. Daarna is hij ideaal om te schenken en te genieten van heerlijke aroma’s.

Dé ideale cadeau om te geven (en stiekem ook om te krijgen)

Rode wijn als cadeau? Kies voor de Baron de Ley Rioja Reserva. Ideaal om je partner te verrassen, je collega of vriend. Op zoek naar andere cadeaus? Onze cadeaupagina heeft verschillende samengestelde cadeaus die jij kant en klaar kan bestellen en als cadeau kan geven. Kies zelf voor een cadeauverpakking en je bent klaar! Toch liever een persoonlijk cadeau? Met Cadeautje van de Wijn stel je jouw cadeau samen in eigen huisstijl! Kortom, genoeg keuze!

Baron de Ley Rioja Reserva | Heeren van de Wijn

Heeren van de Wijn al sinds 2001

Al jarenlang is Heeren van de wijn actief in de wijnwereld. Met veel passie en plezier schenken wij de lekkerste wijnen aan de horeca, maar ook onze klanten. Kwaliteit vinden wij erg belangrijk, daarom importeren we de meeste wijnen zelf uit Europa. Bovendien hebben we ook goed contact met collega importeurs. Wij zorgen er altijd voor dat ons assortiment compleet blijft, zodat we jou de beste wijn kunnen aanbieden!

Wil je nog meer weten?

Stel gerust jouw vraag per mail aan ons via info@heerenvandewijn.nl of bel ons op 0318-514900.
Of ga terug naar onze klantenservice voor andere onderwerpen.